Nurmijärven blogi

Vaikuta ja osallistu

Vaikuta ja osallistu

Nyt on aika puhua vaaleista!

2.12.2021

Kiinnostaako sinua, missä tulevaisuudessa on itseäsi lähin pelastuslaitos tai terveyskeskus?

Aluevaalit lähestyvät nopealla aikataululla. Pääsemme äänestämään tammikuussa 69 keskiuusmaalaista päättäjää aluevaltuustoon, joka vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta alueellamme.

Sote-uudistuksesta on väännetty maassamme niin kauan, että monet ovat jo lopen kyllästyneitä hallinnolta maistuviin suunnitelmiin. Viimeistään nyt tulisi havahtua: kohta valitaan päättäjät, jotka päättävät tärkeistä lähipalveluistamme. Nämä ovat siis sinun sekä läheistesi hyvinvoinnin ja turvallisuuden näkökulmasta erittäin merkittävät vaalit!

Sote-uudistus lyötiin lukkoon kesällä ja vaalit järjestetään jo 23.1.2022. Tätä ennen järjestetään viikon kestävä ennakkoäänestys 12.–18.1. Pieni mutta tärkeä asia on merkitä päivämäärät kalenteriin ja kantaa ääni uurnaan. Äänestäthän sinäkin?

Muutos on tapahtunut vauhdilla. Monet ovat epätietoisia vaalien ajankohdasta ja siitä, mistä niissä päätetään. On yhteinen etumme, mitä korkeammaksi äänestysinto Nurmijärvellä nousee. Nyt kannattaa olla yhteydessä paikallisiin puolueisiin, jututtaa ehdokkaita ja keskustella vaaleista myös omassa lähipiirissä.

Keski-Uudenmaan kunnissa on erilaisia perinteitä vaaliviestinnän suhteen. Meillä Nurmijärvellä kunta on tukenut paikallista vaalikeskustelua. Kunta on avannut aluevaalisivut osoitteeseen nurmijarvi.fi/aluevaalit2022. Sivuille kerätään tietoa mm. äänestyspaikoista ja muita ohjeita. Sivuja päivitetään joulu-tammikuun aikana ja sivuille lisätään mm. tietoa paikallisista ehdokkaista.

Julkaisemme Nurmijärvi-tiedotuslehden 1/22 vaaliteemalla. Lehdessä julkaistaan mm. tietopaketti vaaleista sekä paikallisten ehdokkaiden tiedot. Lehti jaetaan julkisena tiedotteena kotitalouksiin tammikuussa.

Järjestämme yhteistyössä Nurmijärven Uutisten kanssa paikallisiin asioihin keskittyvän vaalipaneelin tammikuun alussa. Paneeli on katsottavissa suorana lähetyksenä sekä myöhemmin tallenteena.

Vaalit näkyvät myös kunnan eri mainospaikoilla, somessa ja muissa kanavissa.

Ennakkoäänestämään pääsee suurimmissa taajamissa, minkä lisäksi vaalibussi kiertää 12.-14.1. ympäri kuntaa. Bussi vierailee mm. toisen asteen oppilaitoksissa.

Tavoitteenamme on tuoda äänestäminen lähelle kaikenikäisiä kuntalaisia.

Keusote on niin ikään julkaissut aluevaali-sivut, joilta löytyy paljon tietoa aluevaaleista koko hyvinvointialueemme näkökulmasta. Voit esimerkiksi tutustua vaalikuulutukseen.

Kunnan tai Keusoten toiminta lisää tietoisuutta vaaleista, mutta ei yksinään nosta äänestysaktiivisuutta tarpeeksi korkealle. Puolueet ja ehdolle lähtevät tekevät suurimman työn vaaleista viestimisen suhteen. Silti kansalaisyhteiskunta tarvitsee meidän kaikkien osallistumista: Nyt on aika puhua vaaleista ja politiikasta!

 

Kirjoittaja:

Teemu Siltanen, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö

Takaisin listaukseen