Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Nurmijärvi – siisti ilmiö

19.3.2018

Koirankakka -keskustelut ovat alkaneet ja tienpenkat ovat pian puhkeamassa roskaan. Nyt on aika tarttua toimeen. Haastan kaikki mukaan – tehdään Nurmijärvestä siisti ilmiö!

Olemme tänään avanneet siisti ilmiö -sivut Facebookissa, jossa jaamme infoa ja siisteysvinkkejä sekä tarjoamme kuntalaisille mahdollisuuden kannustaa toisia siisteystekoihin. Tulkaa mukaan tykkäämään, esittämään haasteita, jakamaan vinkkejä, kannustavia kuvia ja ajatuksia siisteyden edistämiseksi. Kannustimena arvomme kaikkien sivustosta 15.6. mennessä tykänneiden kesken Nurmijärvi – jopon.

Siisti ilmiö lähtee meistä kaikista ja on meistä jokaisesta kiinni, miltä asuinympäristömme näyttää. Siisteys lisää viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Siisteys säästää luontoa ja rahaa. Siisteys vaikuttaa koko kunnan imagoon ja vetovoimaan. Eipä taida olla syytä, miksi siisteyden eteen ei kannattaisi nähdä vaivaa.

Nurmijärven kunta käynnisti viime syksynä useampivuotisen Siistiksi -kampanjan ja nyt on tullut aika pistää isompaa vaihdetta silmään. Viime syksyn aikana kunta on selvittänyt pelisääntöjä niin kuntalaisten, kuin yleisistä teistä vastaavan ELY-keskuksenkin kanssa. Tienpenkkoja ja risteysalueita on raivattu pusikoista, on tuettu yhdistysten roskankeruukampanjoita ja lisätty yleisiä roskiksia. Näitä toimia on tarkoitus edelleen jatkaa.

Mitä sitten voimme itse kukin tehdä:

  • Liity Nurmijärvi – siisti ilmiö sivuille ja lisää sinne kannustusta ja ideoita siisteyden edistämiseksi. https://www.facebook.com/siistiksinurmijarvi
  • Laita omat roskasi roskikseen. Lajittele ja kierrätä mahdollisuuksien mukaan. Rinki-ekopisteistä löydät kierrätysastioita mm. papereille, pahveille, lasille, metallille ja vaatteille. Tarkista lähimmät pisteesi täältä: (https://www.kierratys.info/)
  • Muista roska päivässä -idea. Roskan poimiminen maasta on pieni liike ihmiselle, mutta suuri Nurmijärvelle.
  • Järjestäkää kimpassa talkoot! Huhti-toukokuun vaihteessa kunnasta saa käyttöön roskapusseja ja ilmaisen kuljetuksen jätteille. Viikoista tulee pian ohjeistus tämän vuoden osalta.
  • Nurmijärven kunnassa on myös oma Roskapoliisi, jonka voit kutsua vierailulle esim. taloyhtiöösi, kouluun, yrityksiin jne. kertomaan kierrätyksestä ja roskan kiertokulusta. (https://www.vantaanenergia.fi/roskattominkaupunki/)
  • Metsä-Tuomelassa järjestetään 5.5. ja 19.5. pientuojille avoimet lauantait, joihin voi normaalia maksua vastaan viedä jätteitä. Lisätietoa jätehuollosta kunnan sivuilta numijarvi.fi/jatehuolto sekä Metsä Tuomelan Facebook sivuilta: (https://www.facebook.com/Metsä-Tuomelan-jäteasema-1583916098512534/)
  • Vaarallisia jätteitä kerätään toukokuussa kolmessa keräyspisteessä. Päivät varmistuvat myöhemmin.

Kaikenlaiset hullutkin ideat voivat kantaa pitkälle. Itse olen tänä keväänä liittynyt plogging porukkaan – jonka idea on yhdistää juoksu ja roskankeruu. Hyvä yhdistelmä spurtteja ja vartaloa verryttävää kumartelua. Ei muuta kuin ideoimaan! Tehdään yhdessä Nurmijärvestä siisti ilmiö!

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä