Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Nurmijärvi olemme me

8.6.2018

”Kunta voisi joskus…” ”Kunta on taas…” ”Kunta ei koskaan…”

Kunnasta puhutaan toisinaan yhteisön ulkopuolisena, kuin kolmannessa persoonassa. Omalla tavallaan se on ymmärrettävää, koska olemme yhdessä luoneet tahon, jolle olemme valtuuttaneet yhteisin varoin yhteisten asioiden hoitamista.

Jos kuitenkin annamme liikaa valtaa ajattelulle, että kunta on vain joku jossain, teemme ison karhunpalveluksen demokratialle ja osallisuudelle – ja pahimmassa tapauksessa etääntyminen voisi johtaa siihen, että kunta todella alkaisi toimia irrallaan yhteisöstä.

Semmoinen peli ei vetele. Kunta olemme me! Ja siitä pidetään huolta osallistumalla.

Olen iloinen siitä, että nurmijärveläiset ovat varsin hyvin hereillä ja osallistuvat eri tavoin aktiivisesti. Viestit kulkevat ja keskustelua käydään, luottamushenkilöt toimivat aktiivisesti ja erilaisia kuulemisia ja katselmuksia järjestetään. Mutta uskon, että osallistumiseen, vuorovaikutukseen ja demokratiaan tarvitaan silti vielä lisää panostuksia.

Siksi avasimme sähköisen asiointikanavan Solmun, jota kautta palautteita on tullutkin jo todella mukavasti. Kiitos niistä!

Siksi varasimme tämän vuoden budjettiin 38 000 euroa osallistavaan budjetointiin. Sen idea oli, että paikallisia ryhmiä ja järjestöjä pyydettiin ehdottamaan rahoitusta vailla olevia ideoita ympäristön kohentamiseksi ja yhteisöllisyyttä edistävien tapahtumien järjestämiseksi. Ehdotuksia tuli toista kymmentä ja niistä kuntalaiset saivat äänestää neuvoa antavassa kuntalaisäänestyksessä, johon osallistui kaikkiaan 563 kuntalaista. Hienoa aktiivisuutta! Äänestystulosten pohjalta on tehty päätös rahanjaosta

Siksi järjestämme asukasiltojen kierroksen, joka alkaa 13.6. klo 18 Rajamäen yläkoululta. Tarkoitus on, että se toteutetaan uudella tavalla niin, että lyhyen yleisinfon jälkeen kaikki toimialat ovat tavattavissa tapahtumatorilla, jolloin asukkailla on parempi mahdollisuus päästä keskustelemaan ja kysymään juuri itseä askarruttavista asioista. Toimialat myös esittelevät ajankohtaisia asioita, kuten 13.6. esimerkiksi: lukiopäätöstä, keskustan liikenneympyrää (josta on nähtävillä videomallinnus), Metsolan päiväkotia (josta kuvahahmotelmia), Kylänpään tonttien myyntiä, Sote-tuotannon siirtymistä jne. Lämpimästi tervetuloa kaikki paikalle!

Siksi otamme vastaan ideoita siitä, mitä muutakin voisimme tehdä osallisuuden, vuorovaikutuksen ja demokratian lisäämiseksi? Pistäkää ajatuksia tulemaan – esim. Solmun kautta tai vaikka suoraan allekirjoittaneelle:

Pidetään yhteyttä!

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä