Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Nurmijärvi – mukavasti tylsä?

16.11.2018

Mitä ihmettä? Nurmijärvikö tylsä? Mistä nyt on kyse?

Nähtyäni tämän videon, voin hyvin allekirjoittaa sen viestin. Helsingin teollinen kehähän suorastaan kutsuu tylsyydellään.

Kuuma -seutu on ottanut rohkean askeleen ja lähtenyt houkuttelemaan kansainvälisiä yrityksiä ja toimijoita. Ulkomaille suuntautuva markkinointi tai messuyhteistyökään ei sinällään ole rohkeaa. Rohkeaa on se, että me kymmenen kuntaa, olemme antaneet piut paut mustasukkaisudelle ja tunnustamme vahvuutemme yhteisenä kehänä ja Helsingin reunamana. Käsi kädessä olemme Helsinki Ring of Industry.

Olemme ykkösalueita vakaudessa, turvallisuudessa, teknologian kehityksessä, oikeuslaitoksen puolueettomuudessa, osaamisessa, sekä vapaudessa ja demokratiassa. Ja se on vasta hyvä alku. Sijaintimme on huikea, liikenneyhteydet ovat hyvät, tietoliikenneyhteydet sujuvat ja kaikki tämä puhtaan luonnon keskellä.

Rohkeaa on myös huumori, joka ei julkisen sektorin toimijoille ole vieläkään kovinkaan tyypillistä. Onneksi Suomessa olemme menossa kohti avoimempaa, kuuntelevampaa ja osallistavampaa julkista sektoria, jolloin myös ryppyotsaisuus alkaa väistyä ja huumori sekä jopa itseironia alkavat olla hyväksyttäviä viestinnällisiä keinoja. Conviniently boring toimii.

Kuuma-kunnat ovat käynnistäneet yhteismarkkinoinnin Saksan Expo Real -messuilla ja markkinointiyhteistyölle on jo suunniteltu erilaisia seuraavia steppejä. Tavoitteena on jäsenkuntien (Nurmijärvi, Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti) kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistaminen. Kuuma on jo yhteistyöalueena vakiinnuttanut paikkansa valtakunnallisesti ja meidät tunnetaan. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja tehdä maailmallakin tunnetuksi Helsinki Ring of Industry.

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä