Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Nurmijärven kesä

26.5.2018

Mittari on jo monena päivänä noussut yli kahdenkympin, mutta mieli askartelee, olisiko silti viisasta pakata pipot ja pitkät kalsarit varastoon vasta juhannuksen jälkeen… Kantapää on toisaalta opettanut, että kesää on syytä elää hetkessä, ettei se mene ohi.

Nurmijärven kesästä voi nauttia monin tavoin. Luonnossa riittää ihasteltavaa ja kuulin juuri, että yksi parhaista tavoista aloittaa päivä on kurvata ennen töihin menoa pulahtamassa jollain useista lammistamme tai järvistämme.

Nurmijärven uimarannoista Sääksin uimaranta oli tällä viikolla nostettu Suomen upeimpien uimarantojen listan kärkeen. Sääksi  on Suomen suurin lähde ja sen upea hiekkaranta taitaa olla eteläisen Suomen pisimpiä. Se on ehdottomasti paikka, jonne kannattaa tulla pidemmästäkin matkasta nauttimaan kesästä. Kunnan nuorisotoimi pitää auki legendaarista rantakahvilaa sään salliessa – ja näillä keleillä se on tottakai jo auki.

Liikunta-alueiden lisäksi kunnassa on useita retkipaikkoja ja esimerkiksi Myllykosken ulkoilureitin varrella ja harrastatpa sitten tennistä, golffia, jalkapalloa tai skeittailua, lähes kaikille kesälajeille löytyy harrastusmahdollisuuksia.

Kunnan alueen maatiloilla on myös mielenkiintoisia retkikohteita ja kahviloita, kuten Ali-Ollin Alpakkatila , Ketolan Strutsitila, Mattilan tila tai Krannin tila.

Marja-aikaan Nurmijärveltä löytyvät makeimmat mansikat ja muut puutarhamarjat suoraan tiloilta – poimittuina tai itse poimien.

Nurmijärveltä löytyy myös historiallisia kohteita. Viime kesänä avattiin pitkään suljettuna ollut salainen viinamuseo. Vuosikymmenten ajan suljetussa tilassa kypsynyt Rajamäen tehdasmuseo – runsas, terävä, mausteinen, lämmin – on valmis nautittavaksi. Historiallisten nähtävyyksien klassikko on kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven syntymäkoti Taaborilla.

Nurmijärvellä myös tapahtuu monenlaista. 3.6. Työtehoseuran pihalla voi tehdä löytöjä ja ihastella hienoja kulkupelejä, kun siellä kokoontuvat perinteinen Rompetori ja Masiinameeting, 17.6. Kiven kodilla vietetään luonnonkukkien päivää ja rakennetaan ötökkähotelleja.

Taaborin vuori tarjoaa jälleen kulttuuria jokaiseen makuun: 13.6. lauletaan yhteislauluja Allsong på Skansenin tyyliin ja 20.8. Mikko Alatalo laulattaa yleisöä Tammerkosken tapaan. Lavalle nousevat myös huikea Open Voice kuoro Merzi Rajalan ja Eija Ahvon työstämien Eino Leinon runojen kanssa 6.7. ja laulajatähti Suvi Teräsniska 4.8. Teatteripuolella on tarjolla Aleksis Kiven Rakkausjuhla, jota vietetään 27.6.-8.7, sekä Taavi Vartian ohjaama Peppi Pitkätossu, jossa pääroolissa säteilee Erika Vikman 19.7-2.8.

Kesän tapahtumakalenteri on laajemmin julkaistu viimeisimmässä Nurmijärvi -lehdessä, joka on myös jaettu kaikkiin alueen koteihin. Tapahtumista löytyy ajantasaista tietoa myös kunnan nettikalenterista.

Otetaan tästäkin kesästä kaikki irti – ennen kuin se taas on muisto vaan!

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä