Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Nurmijärven Elinvoimaisuuden Asialla

8.2.2019

 

Viime syksynä alkoi Nurmijärven elinkeinorintamalla uusi aika, kun Nurmijärven yrittäjäyhdistykset ja kunta perustivat yhdessä Nea ry:n – eli yhdistyksen, joka on Nurmijärven elinvoimaisuuden asialla edistämässä nurmijärveläistä yrittäjyyttä. Ja mitä sittemmin on tapahtunut, ei lupaakaan ihan vähän.

Tammikuussa ryhdyttiin vastaamaan heränneisiin tarpeisiin ja avattiin Nea ry:n hallinnoima toimitila nimeltään Konttori Klaukkalan keskeisimmällä paikalla – kirjaston talossa (ns. Nordean talossa). Monet yrittäjät Nurmijärvellä työskentelevät kotioloissa tai muissa tiloissa, joiden lisäksi he ovat kaivanneet toimistotilaa tai neuvottelutiloja.

Nyt perustetun Konttorin tilat onkin tarkoitettu vuokrattaviksi alueella toimiville yrittäjille, jotka tarvitsevat työskentelytilaa, kokoustilaa tai verkostoitumismahdollisuuksia. Tarjolla on seitsemän työpistettä, kokoustiloja, keittiö, sauna ja hiljaiseen työskentelyyn sopivia tiloja. Vuokraustoiminnan järjestelmiä valmistellaan parhaillaan ja vuokrauksen on tarkoitus alkaa pikapuoliin, viimeistään maaliskuussa. Konttorin vuokrauksesta ja muista yksityiskohdista lisätietoja antaa elinkeinokoordinaattorimme Pekka Vuorenranta (etunimi.sukunimi (at) nurmijarvi.fi)

Konttorissa on jo aloittanut Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke, jonka kautta Nurmijärven kunta on jo pitkään tarjonnut paikallisille yrittäjille neuvontaa ja tukea erilaisissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, kuten myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous ja rahakysymyksissä, investointien suunnittelussa, kansainvälistymisessä tai vaikkapa omistajan vaihdostilanteissa. Toivottavasti palveluita hyödynnetään, jotta saamme mahdollisimman paljon vastinetta panostuksillemme.

14.3.2018 Konttorilla järjestetään Nurmijärvi BTOB – verkostoitumisilta, jonka aikana on tarkoitus esitellä yrittäjille Nea ry:n toimintaa sekä luonnollisesti myös Konttoria. Kutsut sekä ilmoittautumiset avataan viikon 8 aikana. Lisätietoa löytyy piakkoin kunnan kotisivuilta ja Facebookista.

Luvassa on myös muuta actionia. Nea ry on nimittäin organisoimassa yhdessä alueen eri toimijoiden kanssa Nurmijärvi Open – perhetapahtuman Klaukkalan Urheilukeskuksessa. Tapahtuma järjestetään lauantaina 11.5 klo 10.00 alkaen. Sisältöä tuottamassa on yrityksiä, kolmannen sektorin yhdistyksiä, oppilaitoksia, urheiluseuroja, opistoja sekä kunta. Päivä on tarkoitettu kaikille ja sen ohjelmassa on huomioitu niin lapset, nuoret, aikuiset kuin ikäihmisetkin. Tapahtuman tarkoituksena on lisätä paikallisten toimijoiden tunnettuutta sekä kertoa kuntalaisille, mitä palveluja oma kuntamme tuottaa.

Nurmijärvi on elinvoimainen kasvukunta, jossa positiivinen pöhinä ruokkii positiivisuutta. Yhä useammin olen törmännyt nurmijärveläisiin, jotka ovat ryhtyneet asioimaan enemmän Nurmijärvellä. Ja yhä useammin olen myös tavannut yrittäjiä, jotka ovat saaneet lisää nurmijärveläisiä asiakkaita ja yritystoiminnalleen kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia. Viime vuonna kunnan väkimäärä kasvoi kaikkiaan 1,2%, mikä on ennätys sitten vuoden 2010. Meitä on nyt jo yli 42700 ja on selvää, että tämän joukon kulutuskäyttäytymisellä voidaan vaikuttaa suoraan siihen, mitä ja minkälaista tarjontaa nurmijärveläisille on tarjolla. Miten on – lähtisitkö mukaan Nurmijärven elinvoimaisuuden asialle?

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä