Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Monikko 2v – muistatko vielä, miten haaveista tuli totta

27.9.2019

Monikko täyttää tänä syksynä kaksi vuotta. Vaikea kuvitella enää elämää ilman sitä. Monikolle on syntynyt oma vahva tapahtuma- ja kulttuuritarjontansa. Eri toimijat ovat ottaneet sen omakseen ja löytäneet tavat saada siitä parhaat puolet esiin. Nyt viikonloppuna Monikossa kuullaan maamme musiikkiammattilaisten kermaa, kun estradin saa Syksy Soi! -kulttuurifestivaali.

Synttäreiden kunniaksi hauska katsoa myös hetki muistojen arkistoa.

Unelmat monitoimitalosta ehtivät itää eri muodoissa aina 1990-luvulta asti ja useampia hankkeita eteni suunnitelma-asteellekin.

Salibandy-painotteinen Klaukkalan Areena -hanke eteni vuonna 2009 jo niin pitkälle, että hankkeen takana olleen yhtiön kanssa oli tehty alustavat kaupat Klaukkalan urheilukeskuksen alueelta. Paikallislehti uutisoi vuonna 2010, että hanke oli noussut jo valtionavustusta saavien hankkeiden listalle.

Vuonna 2011 kauppa kuitenkin peruttiin ja tontti varattiin kunnallisen monitoimitalon käyttöön. Siitä käynnistyi suunnittelu, joka johti siihen, että vuonna 2013 valtuustossa syntyi päätös äänin 33-17-1 vaiti, että Nurmijärven kuntaan rakennetaan monitoimitalo.

Lähes vuosi tuosta päätöksestä, elettiin kuitenkin jälleen jännittäviä hetkiä, kun budjettiesityksessä monitoimitaloa oli esitetty siirrettäväksi vuodella eteenpäin. Monitoimitalon tueksi oli kerätty adressi, jonka oli allekirjoittanut kaikkiaan 1286 henkilöä. Valtuusto päätyi keskustelujen jälkeen budjettikokouksessaan yksimielisesti pitäytymään aikataulussa ja niin saatiin suunnittelutyö käyntiin.

Suunnittelu eteni hyvää vauhtia ja vuonna 2015 niitä esiteltiin myös paikallisessa lehdessä. Maaliskuussa 2016 muurattiin jo peruskivi ja loppuvuodesta 2016 äänestyksen jälkeen talo sai nimen Monikko.

Elokuussa 2017 Monikko avasi ovensa yleisölle. Ja virallisia avajaisia vietettiin marraskuussa 2017.

Paljon vaadittiin rohkeutta, unelmointia, uskoa, taistelua ja sitkeyttä, että maali saavutettiin. Mutta näin kahden vuoden jälkeen on helppo todeta, että oli se sen arvoistakin.

Eikä lopulta käynyt  huonosti salibandyllekään, joka sai oman Areenansa Arkadian lukion yhteyteen tammikuussa 2018.

Eläköön Monikko!

 

Outi

 

Blogin etusivulle

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä