Nurmijärven blogi

Vanha-Klaukka

Vanha-Klaukka

Mistä aloittaa uudessa ympäristössä?

4.6.2021

Jenni Karemo, Nurmijärven Opiston rehtori

 

Uutena kuntalaisena tai vastikään asuinalueelle muuttaneena tulee nopeasti eteen kysymys, miten tutustua ympäristöön ja sen mahdollisuuksiin, ihmisiin ja palveluihin. Jokaisesta Suomen kunnasta löytyy kansalaisopisto, eikä Nurmijärvi tee tässä poikkeusta. Päinvastoin – valinnan varaa on myös Klaukkalan keskustan tuntumassa runsaasti, sanotaanko sadoittain kursseja. Nurmijärven Opisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, joka tarjoaa matalan kynnyksen kursseja lapsille, perheille, nuorille, työikäisille ja ikäihmisille. Kansalaisopistot ovat siitä kuuluisia, että valikoimassa on tarjontaa ruoanvalmistuksesta ohjelmointiin, huonekalujen entisöinnistä perhesirkukseen ja saaristolaivurikurssista lavatansseihin. Joten helposti tulee mieleen, että mistäköhän aloittaisi?

Eräs vastikään kuntaan muuttanut uusi nurmijärveläinen otti yhteyttä opistoon ja pyysi hieman neuvoja. Hän halusi opiskella espanjaa, mutta sopivan ryhmän löytäminen oli vielä työn alla. Pienen alkukartoituksen jälkeen todettiin yhteistuumin, että opistotalolla ”Aitohelmessä” Uudenmaan Leipomoa vastapäätä kokoontuu espanjan kielen alkeistyhmä päiväaikaan, joka sopii hänen aikatauluihinsa erinomaisesti. Ja jatkoryhmäänkin on mahdollisuus liittyä myöhemmin, jos kielikärpänen oikein puraisee.

Kielten opiskelussa lienee yksi parhaista puolista se, että tapaa samasta aiheesta kiinnostuneita henkilöitä ja saattaapa sieltä syntyä ystävyyksiäkin. Miten kävi tällä kerralla, sitä tarina ei kerro. Mutta sen tiedämme, että kurssivalikoimasta koriin poimittiin lisäksi englannin kertausta ja seuraavaksi kiinnostaisi japanin kieli. Hän päätti aloittaa tervehdysten opettelusta.

Kielten opiskelu on kautta aikojen ollut yksi suosituimmista oppiaineista kansalaisopistossa. Klaukkalan alueella iltaopetuksen kurssit ovat keskittyneet sekä Isoniitun koululle että Monikkoon. Vaan tarjontaan on lisätty myös päiväkursseja, viikonloppukursseja, lyhytkursseja ja verkkokursseja. Jos juuri sitä ei löydy, mitä kuntalaiset toivovat, niin me järjestämme sen tarjolle. Tervetuloa kurkistamaan tarjontaa verkkosivuille ja someen! Nähdään opistossa.

Nurmijärven Opiston rehtori Jenni Karemo, kuva: Sini Pennanen.

Blogikirjoituksen on kirjoittanut Nurmijärven Opiston rehtori Jenni Karemo.

Takaisin listaukseen

Seuraa uuden Vanha-Klaukan alueen kehittymistä.

Tutustu Vanha-Klaukan sivuihin >>

 

Naurava lapsi talon portailla