Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Milloin viimeksi päivitit mielipiteesi kouluista?

1.12.2018

Mitä jos sinulla olisi ekaluokkalaisena ollut viidesluokkalainen kummi, jota olisit voinut koulupäivän aikana tiukassa paikassa pitää vaikka kädestä kiinni? Mitä jos sinulle olisi annettu koulussa joku tehtävä vastuullesi, esimerkiksi urheiluvälineiden jakaminen välitunnilla? Mitä jos sinä olisit voinut pidempään sairaana ollessasi päästä skypellä mukaan seuraamaan koulupäivää ja kyselemään kavereiden kuulumisia?

Nämä ovat muutamia niistä kysymyksistä, joita olen itse osaltani pohtinut tämän syksyn aikana, kun olemme sivistystoimen johdon kanssa jatkaneet keväällä alkanutta kierrosta Nurmijärven päiväkodeissa ja kouluissa. Vierailut ovat olleet opettavaisia ja avanneet silmiä sille, miten monenlaisia upeita asioita kouluissa ja päiväkodeissa tehdään. Olen joutunut tunnustamaan, että käsitykseni koulujen ja päiväkotien arjesta olivat ennen vierailuja monin osin viime vuosituhannelta.

Jokainen koulu ja päiväkoti on omanlaisensa ja jokaisessa yhteisö on voinut luoda toiminnasta omanlaistaan. Oppimiseen ja kasvatukseen käytetään erilaisia innovatiivisia tapoja. Kyse on ennen kaikkea tekijöistä ja heidän osaamisestaan, innokkuudestaan, luovuudestaan, halustaan tehdä työnsä hyvin, kehittyä ja oppia uutta. Tämän tyyppistä asennetta meiltä löytyy paljon. Kiitos!

Erityisen iloinen olen siitä valmiudesta, jota meiltä tuntuu löytyvän kehittämiseen. Keväällä kirjoitinkin jo tutor-opettajien, oppilasagenttien, ipadien, shpero älypallojen ja mm. maailman suurimpaan vanhempainiltaan osallistumisen innoittamana. Ja nyt on hyvä jatkaa listaa mm. alkuluokkakokeilulla, päiväkoti- ja kouluravintoloilla, laaja-alaisella oppimisella ja yhteisötaidoilla.

Koulu ja päiväkoti ovat paikkoja, joista meillä on kaikilla mielipide. Eipä ehkä olisi haitaksi, jos me itse kukin saisimme aika-ajoin tilaisuuden päivittää mielipiteemme.

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä