Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Miksi Suomen vieraat pitää rahdata Helsinkiin?

30.8.2019

Putinin vierailu sekoitti Helsingin viime viikolla ja tällä viikolla liikenne takkusi jälleen, kun EU:n puolustus- ja ulkoministerit, sekä Latvian presidentti ovat vierailleet maassamme. Vaikutukset liikenteeseen ovat olleet huomattavia. Kaupungilla on ollut liikkumisrajoituksia, joukkoliikenteessä on ollut paljon muutoksia ja sisääntulotiet ovat olleet tukossa. Aikaa, rahaa ja hermoja on palanut. Erityisen harmissaan liikenteen takkuamisesta ovat olleet Helsingissä työskentelevät ja Helsinkiin matkaavat. Helsingissä työskentelee noin 400 000 ihmistä, joista 160 000 pendelöi sinne päivittäin muilta paikkakunnilta.

Miten olisi luova ratkaisu asiaan haasteeseen?

Tiedän nimittäin yhden mainion paikan, joka voisi tarjota Helsingille varsin kilpailukykyisen vaihtoehdon sijainnin, talouden ja turvallisuuden näkökulmista. Kunta näyttää kartalla aivan rauhankyyhkyltä, mikä enteilisi hyvää myös diplomaattisten suhteiden hoitamisen näkökulmasta. Sijainti on kaikin puolin otollisesti tieliikenteen solmukohdassa – ja tarvittaessa myös raiteilla saavutettavissa. Lentokentältä matka taittuisi parissa kymmenessä minuutissa ja yleensä ruuhkia vastaan. Ja löytyisipä sieltä – tai siis meiltä – oma pienlentokenttäkin.

Nurmijärvellä Suomen vieraat voisivat nauttia maamme ja ”impivaaralaisuutemme” hyvistä puolista, mutta myös yllättyä suomalaisesta osaamisesta tutustumalla vaikkapa alkuluokkakokeiluumme ja teknologisesta kehityksestämme vierailemalla paikallisissa yrityksissämme.

Kokouspaikkoja löytyy pienistä ja eksoottisista suurempiin ja moderneihin. Majoituspaikkojen osalta meillä on vielä tsemppaamista, mutta pienellä remontilla valtio voisi kunnostaa itselleen esimerkiksi upean jugendlinnan Suomen suurimman lähteen rannalta.

Mitä enemmän asiaa pyörittelee, sitä selkeämmältä asia alkaa tuntua. Meiltä löytyy kansalliskirjailijan synnyinkoti ja maisemat. Mäntykangasmetsämme antavat upeat mahdollisuudet tutustua luontoon ja sen tarjoamiin elämyksiin, kuten vaikkapa hiihtoon, metsästykseen, marjastukseen ja sienestykseen. Meillä on upea savusauna Sääksin rannalla, hyvät avantouintimahdollisuudet, erämaata, maaseutua, kyläyhteisöjä ja eläviä kaupunkimaisempia taajamia. Meiltä löytyy paikkoja joissa ei kuulu mitään, joissa ei pimeänä yönä näy valon pilkahdustakaan tai paikkoja joissa voi käydä huoletta naku-uinnilla.

Uskon, että pärjäämme jo näilläkin eväillä kelpoisesti Helsingille. Ainoastaan presidentillinen veneretkeily pitäisi hoitaa Kultaranta-aluksen sijaan soutumallisella, mutta eiköhän sekin Putinilta sujuisi – paidan kanssa tai ilman.

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä