Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajan blogi 30.6.2022 – kesäsomettajien vinkit Nurmijärven kesään

30.6.2023

Moi!

Täällä taas viestinnän kesäsomettajat Erica ja Eelis, kirjoittamassa kunnanjohtajan blogia nyt toista kertaa. Meillä täällä kunnantalolla alkaakin jo hommat loppumaan, sillä kahden viikon työaika on tulossa päätökseen. Meidän työjaksomme on mennyt hyvin, ja olemme tehneet ja kokeneet paljon kaikenlaista mielenkiintoista näiden viikkojen aikana.

Ihan ensimmäiseksi pääsimme vierailemaan Ketolan strutsitilalla. Päivä oli tuolloin todella aurinkoinen ja kuuma. Meistä kumpikaan ei ollut ennen nähnyt strutseja, joten niiden tapaaminen oli tosi jännittävää. Yllätyimme kovasti strutsien koosta ja saimme tietää, että pisimmillään strutsit voivat olla jopa kolme metriä pitkiä! Pääsimme myös syöttämään voikukanlehtiä strutseille. Kaikin puolin strutsitila oli mieleenpainuva kokemus, etenkin mieleemme jäi strutsien oudot jalat.

Strutsitilan jälkeen pääsimme vierailemaan Hotel Kiljavalla, josta emme olleet kuulleet tätä aikaisemmin. Hotelli oli meidän mielestämme näyttävä ulkoa päin, ja hotellin piha oli todella nätisti laitettu; rauhallisessa miljöössä tunsi itsensä rentoutuneeksi. Pidimme myös hotellin sijainnista, joka on aivan Sääksjärven rannalla. Kiljava Resortin rannassa on rantasauna, josta pääsee suoraan uimaan Sääksin lähteeseen.

 

Ja sitten kävimme kaikkien tuntemalla Sääksjärven uimarannalla Sääksissä. Sääksissä kuhisi ihmisiä ja aurinko poltteli ihoamme. Sääksi on meidän mielestä todella kiva paikka uimiseen, ja siellä pystyisikin viettämään ihan koko päivän. Emme malta odottaa Sääksin uuden vesipuiston avaamista! Sääksi on ”must visit in Nurmijärvi”.

Toisella työviikollamme pääsimme ottamaan osaa tonttimarkkinoinnin mainoskuvauksiin, jotka toteuttaa Kapina oy:n. Oli todella mukavaa päästä mukaan kuvauksiin, jossa muun muassa kuvasimme kuvausten tekoa kulissien takaa. Päivässä oli mielenkiintoisinta nähdä, miten mainoksia kuvataan ja tehdään; pääsimme kulkemaan kuvausryhmän kanssa ympäri Rajamäkeä. Päivässä sattui olemaan tosin yksi huono puoli;  yllättäen aivan liian aikainen herätys.

Viimeisen viikon keskiviikkona kello 12.54 saavuimme Ryyppiin, joka on Rajamäellä sijaitseva tehdas- ja alkoholimuseo. Ryyppi oli meidän henkilökohtainen suosikkimme, sillä rakennuksen historia on hyvin mielenkiintoinen. Oli hienoa nähdä ihan oikea Molotovin cocktail talvisodan ajalta. Museossa oli paljon historiallisia esineitä ja tarinoita, Petrin ja Minja-Maria- oppaiden kertomana. Voisimme käydä museossa ehdottomasti uudelleen ja suosittelemme Ryyppiä kaikille Suomen historiasta ja teollisuudesta kiinnostuneille!

Voi sanoa, että meidän kahden viikon työjaksomme on mennyt yhtä nopeasti kuin juna Ryypin edessä. Viimeiset päivät ovat sisältäneet paljon hauskoja hetkiä, sekä moniin kiinnostaviin kohteisiin tutustumista ympäri Nurmijärveä.

Työjakson aikana opimme paljon viestinnästä ja siinä vastaan tulevista haasteista. Kaikin puolin tykkäsimme olla kunnan viestinnällä töissä, mutta nyt on kuitenkin aika lompsia lomalle! Toivotamme jokaiselle hyvää kesää ja toivomme, että viihdytte Nurmijärven kohteissa. Ja hei, kurkkaathan myös kesätyöviikkojen aikana tekemämme videot Visit Nurmijärven somekanavista, Instagramista tai Facebookista!

Terveisin, Erica ja Eelis!

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä