Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

TET-harjoittelu: Kokemukseni työelämään tutustumisesta Nurmijärven kunnassa

17.11.2023

Suoritin yhdeksännen luokan työelämään tutustumisen (TET) Nurmijärven kunnan viestintä- ja markkinointipalveluissa. Päätin kysyä paikkaa sieltä, koska ajattelin kunnanviraston olevan monipuolinen ja mielenkiintoinen TET-paikka. Muutenkaan Nurmijärven kirkonkylällä ei ollut kovinkaan monia vapaita paikkoja, joissa suorittaa TET-jakso. Mielestäni päätös oli hyvä.

TET-jaksoni kesti kaksi viikkoa ja sen aikana sain tehdä monenlaisia asioita ja nähdä, mitä kunnanvirastossa tapahtuu. Näin erilaisia tapoja, joilla töitä voi tehdä ja opin useiden työntekijöiden työstä ja kuulin heidän koulutustaustoistaan. 

Oli mielenkiintoista saada tietää, mitä kaikkea työntekijöiden työtehtäviin kuuluu ja kuinka laajoja työtehtävät julkisella puolella voivat olla. Sain myös seurata kunnan päätöksentekoa esimerkiksi kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä ja palavereissa. Tämä oli mielenkiintoista.

Yritin myös aktiivisen läsnäoloni ja oman oppimiseni lisäksi auttaa työntekijöitä konkreettisesti: autoin kunnanviraston työntekijöitä uusien lukittavien säilytyslokeroiden käyttöönotossa, siirsin tavaroita sekä hävitin vanhoja papereita. Pidin kuitenkin eniten kokousten seuraamisesta ja työntekijöiden kanssa keskustelemisesta.

Uskon, että TET-jaksostani saattaa olla tulevaisuudessa hyötyä sen osalta, että pystyn ymmärtämään kunnan valintoja ja päätöksentekoa paremmin sekä keskustelemaan uusien ihmisten kanssa monipuolisemmin ja syvällisemmin. Todennäköisesti en täällä oppimiani työntekoon liittyviä konkreettisia asioita muista enää silloin, kun aloitan oman työurani. Arvelen kuitenkin, että käymäni keskustelut ja saamani tiedot tulevat olemaan avuksi. Olen iloinen, että tartuin kunnan minulle tarjoamaan tilaisuuteen.

Haluan kiittää TET-jaksoni mahdollistamisesta Teemu Siltasta. Haluan myös kiittää mukavasta TET-jaksosta kaikkia niitä ihmisiä, jotka tapasin sen aikana ja joiden kanssa sain käytyä mielenkiintoisia keskusteluja.

 

Niklas von Delvig

Kirjoittaja suoritti 9.luokan TET-harjoittelun Nurmijärven kunnan viestintä- ja markkinointipalveluissa. 6.-17.11.2023

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät