Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Kiitos Kimmo!

26.4.2018

Muistan vielä hyvin, kun tapasin sinut ensimmäisen kerran. Olit melko tuore kunnanjohtaja. Elettiin vuosituhannen vaihdetta. Minä olin ajatellut lähteä seuraaviin kuntavaaleihin ehdolle ja kävin seuraamassa valtuuston kokouksia. Valtuustosalin aulassa kättelemään tuli urheilullinen, rento tyyppi, jolla oli selvästi vauhti päällä. Sinun tehtäväsi oli viedä Nurmijärvi 2000-luvulle. Vaikken kunnan aiempaa kulttuuria päässyt itse kokemaankaan, olen ymmärtänyt, että hoidit tehtävän hyvin. Kunta uudistui ja toimintatavat päivittyivät.

Odotukset uudelle kunnanjohtajalle olivat suuret ja monista naapurikunnista kuului kateellista puhetta siitä, että olimme saaneet houkuteltua sinut meille. Ykkösvalttinasi mainittiin erityisesti, että olet hyvä verkostoituja, helposti lähestyttävä, ulospäin suuntautunut ja erinomainen ulkosuhteiden hoitaja. Tästä saatiinkin pian näyttöä. Alueen kuntien kesken alkoi tapahtua lähentymistä, eikä aikaakaan, kun Keski-Uudenmaan kunnat alkoivat pitää yhteistyökokouksia. KUUMA -alue oli saanut alkunsa – ja mihin kaikkeen se onkaan johtanut. Tällä hetkellä näyttää siltä, että toukokuussa päätämme siirtää merkittävän osan kunnan tehtävistä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle.

Myös Helsingin seudun yhteistyökokous, HSYK – joka kokosi yhteen kaikki 14 metropolialueen kuntaa, kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa Nurmijärvelle. Metropoliittaa, eikä muutakaan virkajohtajaa tuolle organisaatiolle ole vielä saatu, vaikka siitä aikanaan vitsailtiin. Mutta HSYK elää edelleen vahvana ja uskon, että sellaiselle yhteistyölle on tarvetta jatkossakin, huolimatta siitä mitä maakuntauudistus mahdollisesti tuo tullessaan.

Vahva itsetuntosi on välittänyt viestiä myös Nurmijärven vahvuudesta. Sinulla on aina ollut uskoa siihen, että meillä on yhteistyössä voitettavaa, eikä meitä – takkutukkaisia impivaaralaisia – viedä kuin pässiä narussa.

Paitsi yhteistyötaidoistasi, sinut tunnettiin intohimoisena urheilumiehenä. Kalevan kierroksen kuusi maratonlajia ympäri vuoden ovat olleet osoitus siitä, ettet ole luonteeltasi mikään matalimman riman ylittäjä.

Ensimmäisen valtuustokauteni jälkeen pääsin kunnanhallituksen puheenjohtajaksi ja sitä myötä myös ”pomoksesi”. Laskenkohan oikein, että vuosia tuli yhteensä reilut 13. Myötä ja vastamäessä – jos näin leikkisästi voi asian ilmaista. Sinun aikanasi koettiin kovan kasvun vuodet, hurjien investointien vuodet, taantuman vuodet ja vielä loppuhuipentumana uusi kasvun aika. Ei ole ollut rauhallista, mutta ei se ole sinussa näkynyt eikä tuntunut.

Olethan maratoonari. Pitkien matkojen erikoismies. 19 vuotta on pitkä matka – erityisesti kun painaa kovalla sykkeellä koko ajan. Ja voin todistaa, että syke ei laskenut, edes viimeisinä työpäivinä. Päinvastoin – kuin Viertolan härkä, puskit täysillä loppuun asti.

Leppoisaksi mieheksi olet sinnikäs ja sitkeä – mutta myös intohimoinen, jopa tulinen. Tulen kaipaamaan temperamenttiasi. Kilpailuhenkisyytesi ja voitontahtosi näkyivät. Annoit palaa, jos siltä tuntui. Impulsiivisuutta, pippuria – jopa chiliä. Etkä kainostellut paljastaa sitäkään, että olet parantumaton jääräpää. Rakastettava sellainen. Mutta sitten, kun muut keinot eivät auttaneet, kaivoit esiin herkemmän puolesi, runot.

Luonteestasi on ollut paljon iloa kunnallemme. Pidit jatkuvasti huolta siitä, että kilpailijat eivät pääse ohi. Tai jos jossain oltiin edellä, niin meillä alettiin oitis pohtia, miten pysyisimme perässä. Toit päätöksentekoon uusia toimintatapoja ja patistit luottamushenkilöitä päätöksiin.

Kiitos Kimmo! Veit Nurmijärven 2000-luvulle. Opetit meille, mitä on kuntayhteistyö. Pidit puoliamme ja sait vietyä monta hankalaa asiaa maaliin. Vuotesi näkyvät Nurmijärvellä kasvuna, kehityksenä ja eteenpäin menemisenä. Lämmin kiitos kaikesta ja oikein hyviä ja antoisia eläkepäiviä!

Outi

Ps Tiedoksi: Kimmon viimeinen päivä kunnan palveluksessa ennen eläkkeelle siirtymistä on 30.4. Silloin häntä voi tulla tapaamaan Aleksis Kiven -patsaan lakitukseen klo 17.30 alkaen Nurmijärven kirkonkylän keskustaan.

 

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä