Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Katriina – nuoriso-ohjaaja

29.5.2019

Ilmiöntekijät-kampanja, Katriina nuoriso-ohjaaja

“Työskentelen lasten iltapäiväkerhossa ja iltaisin nuorten kanssa. Lisäksi työhöni kuuluu mm. koulukahvilassa toimiminen, leireillä työskentely, Kantti kestää -tuntien vetäminen ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa.

Lasten ja nuorten kohtaaminen on parasta. Työssäni näkee lapsen kaaren ekaluokkalaisesta lukiolaiseksi tai ammattikoululaiseksi asti. Joskus jään miettimään, että mitenköhän joku tietty nuori tulee pärjäämään tulevaisuudessa. Myöhemmin on mahtavaa kuulla, että kyseinen nuori on saanut opiskelupaikan / työpaikan ja kaikki on hyvin. Muutama vanha nuori, jolla on jo omaakin perhettä, käy edelleen moikkaamassa meitä nuorisotilalla. On ilo huomata, että työmme on tärkeää. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Työpisteeni sijaitsee Rajamäen nuorisotilassa. Koen Rajamäen tietyllä tapaa olevan yhteisöllinen. Periaatteella ”koko kylä kasvattaa”. Suurin osa asukkaista tuntee ja tietää, kuka on kenenkin lapsi/nuori. Pidän niin äitinä kuin nuoriso-ohjaajanakin tärkeänä, että lasten ja nuorten töhöilyihin esim. kylillä puututaan ulkopuolistenkin aikuisten toimesta. Se on sitä ”koko kylä kasvattaa” -periaatetta. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ilmiöntekijät-kampanja, Katriina nuoriso-ohjaaja
Olen lyhytkasvuinen ja lapset usein kysyvät minulta, miksi olen näin lyhyt. Jotkut toteavat, että heidän äiti on paljon pidempi. Vastaan lapsille yleensä, että minun luuni eivät ole jaksaneet kasvaa enempää ja olen normaalia lyhyempi aikuinen. Se riittää lapsille yleensä vastaukseksi. En ole kokenut pituuteni suuremmin vaikuttavan työhöni, koska eihän työtä pituudella tehdä vaan persoonalla.”

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät