Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Joko kävit uusilla kotisivuillamme?

17.10.2019

Kotisvujen etusivu

Viestintä on kunnan toiminnan ja toimivuuden kannalta elinehto. Kunnan toiminta perustuu jo lähtökohtaisesti yhteisönä toimimiseen, demokratiaan, vuoropuheluun ja avoimuuteen. Kaiken tämän mahdollistaa se, että tieto kulkee ja vuoropuhelu sujuu – ja mieluummin vielä helposti, oikea-aikaisesti ja ymmärrettävästi.

Nurmijärven kunta on viimeisen vuoden aikana tsempannut viestinnässä aktivoitumalla entistä paremmin sosiaalisen median alustoilla (Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Linkedinissä). Olemme myös uudistaneet paperisena joka kotiin jaettavan tiedotuslehtemme, sekä lisänneet ajankohtaisista asioista tiedottamista ja vuoropuhelua sekä median että kotisivujemme välityksellä. Tällä tavoittelemme sitä, että Nurmijärven kunnan viestintä on aktiivista vuoropuhelua, eikä reagoivaa tiedottamista.

Keväällä hyväksytyn viestintäohjelmamme mukaisesti tavoitteemme ovat:

  • Nurmijärveläisten sitoutuminen kotikuntaan
  • Nurmijärven vetovoiman lisääminen
  • Nurmijärven työnantajakuvan vahvistaminen ja
  • Nurmijärven kunnan elinkeinoelämän aktiivisuuden tukeminen

Elämme infotulvan keskellä ja eri tahot käyvät kiivasta taistoa siitä, mikä viesti läpäisee tulvan. Uudenlaisten viestintätapojen ja mediahuomiota nostavien kikkailujen keskellä kotisivut ovat saattaneet tuntua paikoin jopa vanhanaikaiselta alustalta. Kunnalle ne ovat kuitenkin edelleen tärkeä ja elävä viestintäkanava.

Nurmijärven kunta on pärjännyt hyvin kuntien kotisivujen vertailussa ja esimerkiksi 2018 julkaistussa tutkimuksessa kotisivumme oli 50 000 asukkaan kuntien ryhmässä parhaiden joukossa. Hyvän kotisivun merkkinä on pidetty käyttäjälähtöisyyttä, navigoinnin selkeyttä ja sivuilla liikkumisen helppoutta.

Kotisivuilla on monta merkitystä; Ne ovat linkki päätöksentekoon ja päätösasiakirjoihin. Ne ovat ajankohtaisten uutisten ja tiedotteiden lähde. Ne kertovat kunnasta ja sen palveluista asukkaille, matkailijoille, yrittäjille ja yhteistyökumppaneille. Ja ne tarjoavat myös mahdollisuuden vuoropuheluun mm. solmun, palautekyselyiden ja ajankohtaisista tapahtumista tiedottamisen kautta.

Kunnan kotisivut on haluttu uusia, jotta ne vastaavat entistä paremmin nykyaikaisia selainlaitteita ja jotta ne olisivat entistä paremmin saavutettavat ja palvelevat. Sivujen rakennetta on muokattu siten, että sieltä löytyvät pikaväylät eri elämänvaiheessa oleville käyttäjille – lapsiperheet, ikäihmiset, nuoret, uudet tai tulevat kuntalaiset sekä päätöksenteosta kiinnostuneet. Toivomme, että tämä helpottaa lukijoita löytämään paremmin etsimänsä tiedon äärelle.

Uudistusprosessi on ollut pitkä ja se jatkuu yhä. Kotisivut sisältävät valtavan määrän tietoa ja alasivuja, joten kaikkea ei ole vielä ehditty päivittää lopulliseen muotoon ennen lanseerausta. Sivuilta saattaa myös vielä löytyä kirjoitusvirheitä tai koodauskömmähdyksiä, joten toivomuksemme on, että saisimme sivuista palautetta, jotta voimme kehittää sivuja edelleen toimivampaan suuntaan.

Kunnanjohtajan blogi jatkuu edelleen sivuilla ja tarkoitus on kokeilla jatkossa myös videomuotoista blogia. Miltäs kuulostaa? Pistäkäähän palautetta uusista sivuista tulemaan!

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä