Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Heitätkö sinä roskia?

5.4.2019

Mikä saisi sinut nostamaan roskan maasta? Edes yhden päivässä? Vai oletko jo mukana siinä kasvavassa ploggareiden joukossa, jotka keräävät roskia lenkkeillessään?

Tienpenkat ovat jälleen puhjenneet roskaan ja on otollinen hetki käynnistää ploggaus-lenkit ja järjestää siivoustalkoot.

Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Nurmijärven kirjastoissa on jaossa roskapusseja talkoiden järjestäjiä varten. Isompia talkoita järjestävien kannattaa olla mm. roskien kuljetuksista ja muista yksityiskohdista yhteyksissä Aino Angervuoreen, joka vastaa kunnassamme siisteyteen liittyvistä asioista.

Jos järjestät tilaisuuden tai haluat vaikka vain seuraa plogging-lenkille, ilmoita tapahtumastasi tarkka aika ja paikka kunnan tapahtumakalenteriin. On aina helpompi lähteä liikkeelle porukassa.

Jos et vielä seuraa facebookissa Nurmijärven siisti ilmiö -sivuja, liity sinne ja jaa siellä ideoita ja kannustusta siisteyden edistämiseksi kunnassa. Sinne voi lisäillä myös kuvia ploggailemistasi roskasaaliista tai muista siisteyteen innostavista asioista.

Ja jos ulkoroskiksessasi ei ole vielä koirankakkaroskis-tarraa, löydät sellaisen kunnan toimipisteistä merkiksi siitä, että koiran ulkoiluttaja voi jättää kakkapussin myös sinun roskikseesi – mieluummin kuin jättää jätös keräämättä tai mikä pahinta viskata täytetty pussi luontoon.

Metsä-Tuomelassa on jälleen koko toukokuun pientuojille avoimet lauantait, joihin voi normaalia maksua vastaan viedä jätteitä.

Siisteys lähtee meistä kaikista ja on meistä jokaisesta kiinni, miltä asuinympäristömme näyttää. Siisteys lisää viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta. Siisteys säästää luontoa ja rahaa. Siisteys vaikuttaa koko kunnan imagoon ja vetovoimaan.

Eiköhän pidetä kaikki osaltamme huolta siitä, että Nurmijärvi on siisti ilmiö!

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä