Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Hauskuuksia horisontissa – Nurmijärven kesä starttaa!

17.6.2022

Vaikka illat alkavat jo 21.6. pidentyä – annetaan Mamban klassikon lohduttaa – vielä on kesää jäljellä. Etenkin Nurmijärvellä kesä alkaa vasta nyt päästä toden teolla vauhtiin.

Nurmijärven kesäelämän klassikkoja ovat mansikkatilat, eläintilat, Taaborinvuori, Sääksi, museot, panimot ja upeat mustikkametsät.

Mutta eipä siinä kaikki, vaan palveluiden ja elämysten tarjonta alueellamme on jatkuvasti lisääntynyt – mm. käynnissä olevan matkailuhankkeen Visit Nurmijärvi myötä.

Voit lähteä vaikkapa tilakierrokselle, suoraan tuottajilta voit ostaa mitä maukkaimpia tuotteita. Krannin tila Lepsämässä tarjoaa luomuviljatuotteita. Uusittu kesäkahvila tarjoaa ihania herkkuja kesäpäivän juhlistamiseksi. Toikan tila Rajamäellä myy ternimaitoa, lihaa, perunaa ja hernettä ja Ylisjoen tilalta Klaukkalasta löydät maitoa, lihaa ja viljaa. Ylisjoen tilalla järjestetään myös tilailtoja, joissa pääsee toimintaan tutustumaan tarkemmin. Ketolan strutsitilalla pääsee tutustumaan strutseihin ja noutamaan vaikka mökkituliaisiksi strutsinlihaa grillille. Ali-Ollin alpakkatilalta voit ostaa alpakanvillatuotteita ja viettää mukavan kesäpäivän alpakoiden, pupujen ja marsujen parissa. Ja kunhan mansikat pian kypsyvät, on aika lähteä poimimaan tai ostamaan valmiiksi poimittuja marjoja tiloilta, joita löytyy Nurmijärveltä useampia.

Kulttuurinnälkäisille tarjoaa helpotusta Taaborinvuori, josta on tullut todellinen tapahtumakeskus. 17.6. lavan valloittaa Erkki Liikanen hulvattomalla tyylillään. Kivi Juhlilla on tänä vuonna ohjelmistossa Aleksis Kiven railakas klassikkonäytelmä Nummisuutarit ja Taavi Vartian tuotantona lavan valloittaa klassikkosatu Keisarin uudet vaatteet. Taaborin metsäklubilla elokuussa esiintyy Neon2 ja Abreu.

Myös Sääksiin ollaan tuomassa tänä kesänä tapahtumia. Sääksissä tapahtuu -tapahtumasarja alkaa 18.6. Harri Myllyoja-bandin Jazz keikalla ja jatkuu erilaisten esiintyjien myötä rennossa rantatunnelmassa läpi kesän.

Sääksi on kuitenkin ennen kaikkea rantaelämän ja virkistäytymisen paikka. Tarjolla on upean hiekkarannan lisäksi ulkokuntosali, beach volley -kenttä ja rantakahvila. Kiljavannummelta Sääksin ympäristöstä löytyy myös ihania metsäisiä luontoreittejä. Myös Tiiran rannasta Klaukkalasta löydät paikallisten nuorten ylläpitämän rantakioskin ja oivallisen rannan. Uimapaikkoja löytyy lisäksi Herusista, Sääksjärven Röykän uimapaikka, Vaaksinjärvi Röykässä ja Valkjärven Lähtelän rannasta.

Kesän mittaan on luvassa monenmoista Kyläkoulun konsertteja, Uimahallin yllätysten lauantai, sinkkupyöräilyjä, iltarasteja, Palokärkien matseja, Nurmijärven Ladun lenkkejä ja saunailtoja, kesäkirppistä, pop up shoppeja, esteratsastuskilpailuja, yleisurheilukilpailuja jne. Uusittu kunnan tapahtumakalenteri tarjoaa tarkempia tietoja tapahtumistamme. Ja jos olet tapahtumien järjestäjä, voit lisätä oman tapahtumasi helposti kalenteriin.

Museokohteita meillä on myös runsaasti:

  • Aleksis Kiven koti
  • Taaborinvuoret museot
  • Nurmijärvi-taiteen museo
  • Rajamäen talo
  • Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi
  • Rajamäen tykkitornit Rajamäen Ryypin lähellä
  • Nukarin koulumuseo

Taidetta löytyy ihasteltavaksi Galleria Toivosta Klaukkalasta, Paratiisigalleriassa pääsee Ilmari Raution yksityiseen galleriaan tutustumaan sopimuksen mukaan. Pajusirkusta löytyy akvarellitaiteilija Sirkku Saukonojan taidetta. Atelje Oceanborn Art Perttulassa esittelee paikallisen kuvataiteilija-taideopettaja Vicky Maarasen taidonnäytteitä.

Mikäli halajat luontoon, ei Nurmijärveä parempaa paikkaa olekaan. Kiljavannummen ulkoilureitistöä riittää 35 kilometrin edestä koluttavaksi. Nukarinkoski, Kuhakoski ja Myllykoski kutsuvat ihastelemaan kosken kuohuja. Seitsemän veljeksen vaellusreitti vie läpi 33 kilometrin mittaisen vaihtelevan reitin ja ohi useamman luonto- ja kulttuurikohteen. Reittikartan löydät vaikkapa Nomadi-sovelluksesta. Lähtöpaikkoja on useita. Ulkoilureittejä löydät myös Parkkimäestä, Isosuolta, Isoniitun-Luhtajoen alueelta ja Klaukkalan tornimäestä. Hiidenkirnuja voi käydä tutkailemassa Kattilamäessä.

Matkailijaa varten olemme koonneet kunnasta ja kohteistamme tietoa Visit Nurmijärvi -kesäesitteeseen, sekä Visit Nurmijärvi sivuille.

Vaikka kesää onkin vielä jäljellä, ei kannata jäädä odottelemaan – nopeimmin kesäfiilikseen pääsee, kun suuntaa reittinsä jätskikiskalle (esim. Kirkonkylään tai Klaukkalaan)

Kesäterveisin,

Outi

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä