Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Haluatko nostaa kissan pöydälle?

2.11.2018

Askarruttavatko lukioasiat? Olisiko mielessäsi kysymyksiä kaavoituksesta tai liikenteestä? Haluatko tulla tutustumaan uusittuun virastotaloon?

Ensi viikolla torstaina 8.11. klo 18-20 jatkuvat uudistuneet asukasillat. Paikkana on tällä kertaa kunnan virastotalo. Ideana on, että kuntalaisia ei kutsuta kuulemaan luentoja kunnan ajankohtaisista aiheista, vaan järjestetään mahdollisuus ratkoa avoinna olevia kysymyksiä, tuoda esiin epäkohtia, jututtaa ja tutustua kasvotusten kunnan virkakuntaan. Vuoden viimeinen asukasilta pidetään 27.11. Monikossa Klaukkalassa.

Asukasiltojen uudistaminen on osa kuntamme uutta strategiaa, jonka mukaan Nurmijärvi on asukkaidensa kunta. Tuomme kunnan toiminnan lähelle kuntalaista vahvistamalla kuntalaisten mahdollisuuksia aktiiviseen toimijuuteen ja osallistumiseen. Kuulemme ja kuuntelemme toisiamme. Toimimalla vuorovaikutteisesti rakennamme yhteistyötä kuntaorganisaation, päätöksentekijöiden, kuntalaisten sekä muiden sidosryhmien välille.

Avainsanoja ovat avoimuus, kohtaaminen ja kuuleminen. Asukasilta on tilaisuus muodostaa jonkin asian ympärille nuotiopiiri. Se on myös mahdollisuus nostaa kissa pöydälle ja pistää asioita eteenpäin.

Olemme kuntana luvanneet lisätä viestintää, näkyvyyttä ja kiinnostavuutta nostaen esille hyviä esimerkkejä toiminnastamme ja vahvistamalla myönteistä kuntakuvaa. Olemme tässä vielä matkalla, mutta kuulemme mielellämme, onko suunta oikea. Teemmekö oikeita asioita ja mitä voisimme vielä tehdä? Kuulemme mielellämme myös, olisiko jotain mitä sinä haluaisit tehdä.

Asukasillat alkavat lyhyellä ajankohtaiskatsauksella, jonka jälkeen avautuvat toimialojen toripisteet. Kunnanvirastolla tavattavissa ovat mm: sivistyspalvelut, perhe- ja sosiaalipalvelut, kaavoitus, liikuntapalvelut, Kivi-juhlat ja Rajamäen uimahalli.

Ilta on myös uusitun hallintosiiven tupari-ilta. Kuntalaisille tarjoutuu mahdollisuus tulla tutustumaan uusittuihin tiloihin ja kunnan taidekokoelmasta valikoituihin, osin varmasti keskustelua herättäviinkin taideteoksiin, jotka on tuotu varastoista päivänvaloon. Ohessa välähdyksiä muutamista teoksista.

Tapaamisiin asukasilloissa!

Outi

 

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä