Nurmijärven blogi

Kunnanjohtajalta

Kunnanjohtajalta

Asuntokauppa käy ja kannattaa Nurmijärvellä

26.10.2018

Syyskuun väestöbarometri näyttää jälleen varsin mainiolta. Olemme saaneet tänä vuonna jo 2184 uutta asukasta, mikä tarkoittaa väestönlisäyksenä 285 henkilöä, kun viime vuonna vastaavaan aikaan väestö oli kasvanut vain 89 henkilöllä. Lämpimästi tervetuloa Nurmijärvelle!

Nurmijärvi on edelleen kunta, johon tullaan rakentamaan ensimmäistä kotia – lähelle pääkaupunkiseutua, turvalliseen ja luonnonläheiseen ympäristöön, palveluiden äärelle. Yhä useampi uusi nurmijärveläinen arvostaa myös tiiviitä taajamiamme; muuttaa kerros- tai rivitaloon ja liikkuu julkisilla. Tämä kertoo siitä, että taajamapolitiikkamme ja joukkoliikenteen toimivuuden parantamiseksi tehdyt ratkaisut ovat olleet oikean suuntaisia.

Asuminen on ollut viimepäivinä monin tavoin otsikoissa. Hypoteekkiyhdistys kertoi, että asuntokauppa kasvoi tammi-kesäkuussa 5 prosentilla edellisestä vuodesta. ”Rakentamista riittää, hinnat ovat vakaat ja kauppa käy.”

Yle on käynyt laajempaa keskustelua asumisesta ja muun muassa rakentanut asuntojen myyntiajoista asuntopuntarin. Se antaa kiinnostavaa tietoa myös Nurmijärven asunnonmyyntihintojen kehityksestä ja siitä, minkälainen on tilanteemme verrattuna muihin alueisiin.

Nurmijärvi on asuntohinnoissa Uudenmaan 26 kunnan joukossa sijalla 11 – eli hyvin kilpailukykyisellä tasolla. Asunnon myyntiaika on keskimäärin 62 päivää ja suunta on viime aikoina ollut laskemaan päin. Neliöhinta on 2182 €/m2 ja hintakehitys on lähtenyt tämän vuoden aikana hieman nousuun.

Jos vertaamme Nurmijärveä esimerkiksi läheiseen Vantaan Kivistön alueeseen, on meillä valtit puolellamme. Käytännössä samalla etäisyydellä Helsingistä, Nurmijärvellä tonttihinnat ovat puolet pienempiä, asuntojen hinnat Kivistössä yli 1000 euroa kalliimpia neliöltä ja asuntojen keskimääräisissä myyntiajoissa on vain kahden päivän ero.

Asuntomarkkinoiden kannalta hyvä uutinen on, että Euroopan keskuspankki on ennustanut pitävänsä ohjauskoron matalana ainakin vielä ensi kesän yli.

Asuntovälittäjien kanssa kun keskustelee, tilanne Nurmijärven asuntomarkkinoilla on pysynyt aktiivisena koko tämän vuoden. Nurmijärven kunnan tonttimyynnin osalta on ollut lievää piristymistä ja vuokratontteja on mennyt hyvin.

Jos asia on sinulle ajankohtainen, löydät tietoa kunnan vapaista tonteista tietoa kotisivuiltamme. Ja viikonloppuna 26.­­-28.10. kannattaa tulla tsekkaamaan Nurmijärven osasto omakotimessuilla ja sunnuntaina 28.10. Klaukkalan markkinoilla.

 

Outi

 

Blogin etusivulle

 

Takaisin listaukseen

Kirjoittaja on Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä