Nurmijärven blogi

Ilmiöntekijät

Ilmiöntekijät

Anne – museoamanuenssi

17.7.2019

Ilmiöntekijät-kampanja, Anne museoamanuenssi

”Työskentely museossa on mukavaa! Vastaan Nurmijärven museon museopedagogisesta toiminnasta ja yleisötyöstä. Teen paljon yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa: museokohteiden lisäksi minut voi tavata kouluissa kulttuuriperintöopetuksen merkeissä. Päiväkodeissa taidan olla jo tuttu näky museomatkalaukkuni kanssa. Vierailen myös vanhusten palveluyksiköissä. Niissä pidän muisteluhetkiä, jolloin katsellaan vanhoja esineitä ja muistellaan yhdessä. ⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ihmiset ja aikamatkailu ovat parasta tässä työssä. On hienoa tuottaa elämyksiä ja oivalluksia. Tämä on sellainen työ, joka vie mukanaan. On rikkaus, että saa työssään matkustaa ajassa minne tahansa, mihin työtehtävä viekään. Mieluisin aika on kuitenkin nykyhetki. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ilmiöntekijät-kampanja, Anne museoamanuenssi

Museoissa tehdään asiantuntijatyötä ja museoilla onkin iso vastuu siitä, mitä tallennetaan tästä ajasta tulevaisuuden ihmisille. Vanhojen esineiden ja valokuvien tallentamisen lisäksi tehdään paljon nykydokumentointia.

Tykkään museoista ja kulttuurista vapaallakin. Tarinat ylipäätään kiinnostavat. Se on varmaan jotain uteliaisuutta. Tämä työhän vaatii myös semmoista, että haluaa ottaa selvää asioista.”

”nurmijärvionilmiö #ilmiöntekijät

Takaisin listaukseen

Nurmijärven kunnassa työskentelee noin 1800 työntekijää. Eri ammattinimikkeitäkin on yli 200. #ilmiöntekijät-kampanja esittelee monipuolisesti Nurmijärven kunnan ammattilaisia.

Tutustu ilmiöntekijät-tarinoihin >>

Ilmiöntekijät