Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Koronavirus

AVI rajoittaa yleisötilaisuuksia 25.11.-24.12.2021

18.11.2021

Seisomakatsomot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää  tartuntatautilain (58 §:n 1 momentti) nojalla Nurmijärvellä ja muiden Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet siltä osin, kun niissä on käytössä katsomotiloja, joissa osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja ja istumapaikattomien määrä koko tilaisuudessa on yli 20 henkilöä. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

Avi tarkoittaa katsomotilalla tilaa, josta osallistujat voivat seurata esitystä, ottelua tai muuta tapahtumaa.

Yhteislaulutilaisuudet

Lisäksi aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain (58 §:n 1 momentti) nojalla Nurmijärvellä ja muiden Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuuksiin kuuluvat yhteislaulutilaisuudet, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa yli 20 henkilön yhteislaulutilaisuuksia edellyttäen, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä.

Koronapassi

Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa. Jos koronapassi otetaan käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta. Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta.

Määräys on voimassa ajalla 25.11.2021-24.12.2021.

Takaisin listaukseen