Ajankohtaista

Aluehallintovirasto AVI, Kirjasto, Koronavirus, Kulttuuri, Lapset, Liikunta, Monikko, Monikkosali, Nuoriso, Sosiaali ja terveys, Terveys, Tilakeskus, Valmius, Yhdistykset, Yritykset

AVI: Kokoontumisrajoitukset ja yleisötilojen käyttökielto jatkuvat Nurmijärvellä

10.1.2022

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 7.1.2022 tehdyn päätöksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä jatketaan ajalle 11.-24.1.2022. Myös voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätilaisuudet on kielletty, jatketaan 31.1.2022 asti. Tiedotteen lopussa on tieto siitä, miten päätökset vaikuttavat Nurmijärven kunnan toimitilojen käyttöön ja kunnan palveluihin.

Liikunta- ja virkistystilojen käyttökielto jatkuu 24.1. asti 

Voimassa olevaa tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan käytön tilojen sulkumääräystä jatketaan 24.1. asti. Uusi sulkupäätös ulottuu edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita näissä tiloissa:

  • sisätilat, joita käytetään joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan
  • kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

 

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat siis osallistua toimintaan muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Toiminnassa tulee huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

 

Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien ennakkoäänestys on sallittua muuten suljetuissa tiloissa. Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Kokoontumisrajoituksia jatketaan 31.1.asti 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa uudella päätöksellä myös voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta 31.1.2022 asti. Päätöksen mukaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei ole rajoitettu, mutta tiloissa täytyy huomioida osallistujien terveysturvallisuus myös jatkossa tartuntatautilain mukaisesti.

Tilojen terveysturvallisuutta tulee tehostaa 

Erilaisten asiakas-, osallistuja- ja yleisötilojen terveysturvallista käyttöä tulee edelleen tehostaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Aluehallintoviraston päätös on voimassa 31.1. asti

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on ehkäistävä lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä itse määrittelemillään toimenpiteillä. Toimia voivat olla esimerkiksi asiakasmäärien rajaus, asiakkaiden saapumisen porrastaminen tai asiakaspaikkojen sijoittelu väljästi.

Tilasta vastaavan toimijan tulee kirjata toimet asiakkaiden nähtävillä pidettävään suunnitelmaan. Aluehallintoviraston päätös perustuu tartuntatautilain pykälään 58 d, ja se on voimassa 31.1.2022 asti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 7.1.2022 kokonaisuudessaan AVI:n verkkosivuilla.

Näin rajoitukset vaikuttavat Nurmijärven kunnan toimitilojen käyttöön ja kunnan palveluihin:

Nurmijärven kirjastot edelleen auki

Nurmijärven kirjastot ovat edelleen auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Kirjastoissa ohjeistetaan terveysturvalliseen asiointiin. Turhaa oleskelua kirjastossa tulee välttää. Kirjastojen tapahtumat on peruttu 31.1.2022 asti.

Nuorisotilat edelleen auki nuorille

Uudet rajoitukset eivät vaikuta nuorisotiloissa järjestettävään nuorten toimintaan.

Tapahtumat kunnan tiloissa ja kunnan järjestämät tapahtumat (esim. Monikkosali)

Aluehallintoviraston päätöksen 23.12. mukaisesti Nurmijärvellä kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.1.2022 asti. Näin ollen sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei järjestetä kunnan toimesta, eikä kunnan toimitiloissa. Tapahtumanjärjestäjät vastaavat omien tapahtumiensa osalta viestinnästä asiakkailleen.

Tässä päätöksessä listattuja kunnan hallinnoimia tiloja ovat mm. Monikko, koulujen liikuntasalit, Klaukkalan jäähalli, Tello-sali, kunnantalon kokoushuoneet, nuorisotilat (esim. Ahjola, Monikon nuorisotila), Märkiön leirikeskus ja Valtion virastotalon käräjäsali. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Kunnan järjestämät harrastus- ja liikuntatapahtumat

Kunnan liikuntapalvelut ei järjestä aikuisten ryhmäliikuntatapahtumia sisätiloissa tammikuussa 2022. Kunnan liikuntapalvelut on peruuttanut yleisöluistelutilaisuudet Klaukkalan jäähallissa 31.1.2022 asti.

Liikunta- ja harrastustoiminta kunnan sisätiloissa (esim. liikuntasalit)

Aluehallintovirasto on sulkenut sisäliikuntatilat 24.1.2022 asti. Kunnan koulujen liikuntasalit suljetaan. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Ulkojäät ja tekonurmi pysyvät auki

Ulkokentät, kuten ulkojääkentät ja lämmitettävä tekonurmi pysyvät avoinna. Kentillä on noudatettava turvavälejä ja mahdollistettava muille käyttäjille turvallinen harrastaminen. Kirkonkylän tekojään pukuhuoneet on suljettu 24.1.2022 asti. Luistimet voi vaihtaa kentän laidalla olevilla penkeillä.

Rajamäen Uimahalli suljettuna 28.12.-24.1.2022

Aluehallintovirasto on sulkenut alueen uimahallit 28.12.2021-24.1.2022. Rajamäen Uimahalli on näin suljettu 28.12.2021-24.1.2022. Rajamäen Uimahalli tiedottaa omalta osaltaan kotisivuillaan.

 

 

Takaisin listaukseen