Ajankohtaista

Asuminen, Ilmastotyö, Nurmijärven Sähkö, Sähkö, Tapahtumat

Aurinkosähkön hankinnasta kuntalaistilaisuus 10.11. klo 18–19 kunnanvirastolla

1.11.2022

Aurinkosähkön hankinnasta kerrotaan torstaina 10.11. klo 18–19 pidettävässä tilaisuudessa kunnanviraston valtuustosalissa. Tilaisuudessa saa tietoa esimerkiksi, millaiseen käyttökohteeseen aurinkosähkö voidaan asentaa, mitä lupia se vaatii ja mitä tukea hankintaan on mahdollista saada.

Miksi kannattaa valita aurinkosähkö?

Sähkön raju hinnannousu näkyy kotitalouksien energialaskuissa. Helpotusta sähkölaskuihin voi saada aurinkoenergiasta, joka on uusiutuva, puhdas ja ehtymätön energiamuoto.  Aurinkosähkön valinta on myös ilmastoteko, sillä aurinkoenergian käyttö pienentää hiilidioksidipäästöjesi määrää.

Keväästä syksyyn on Suomessa mahdollista tuottaa lähes kaikki päivän aikana tarvittava sähkö aurinkopaneeleilla. Investointi maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa.

Millaiseen käyttökohteeseen aurinkosähköjärjestelmä voidaan asentaa ja mitä kaikkea sinun pitää tietää ennen sen ostoa? Mitä lupia tarvitaan? Mitä tukia on mahdollista saada? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin antaa tilaisuuden esiintyjä Jarmo Kauppi Nurmijärven Sähköltä.

Nurmijärven Sähköltä saa neuvoja aurinkosähkön hankintaan

”Nurmijärven Sähkö ei itse myy aurinkopaneelipaketteja, mutta meiltä saa apua aurinkosähkön hankinnassa ja siihen liittyvässä päätöksenteossa. Olemme aurinkosähkömyönteinen yritys”, kertoo Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi.

”Lähtökartoituksen avulla nähdään, miten nykyinen kulutus jakautuu ja miten pienvoimalan tuotto pitäisi optimoida, jotta kuluttaja hyötyisi investoinnistaan tehokkaimmin. Pyrin aina antamaan kuluttajille mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan pienvoimalan hyödyistä ja tuottomahdollisuuksista”, korostaa Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi.

Kauppi uskoo, että aurinkosähkön käyttö tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Tähän mennessä trendinä on ollut, että pienvoimaloiden määrä Nurmijärven Sähkön verkkoalueella on lähes tuplaantunut vuosittain. Tämän vuoden odotuksena on, että pienvoimaloita tulee olemaan noin 700. Määrä on kasvanut noin 300 pienvoimalalla vuodessa.

Pienvoimaloiden yleistyessä Nurmijärven Sähköllä on tärkeä tehtävä pitää verkko toimintavarmana myös silloin, kun pienvoimaloiden tuotanto äkillisesti keskeytyy ja sähkönsyöttöön syntyy piikki.  Aurinkosähkö ei rasita verkkoa kulutuksen osalta, mutta äkilliset tehonsiirtomuutokset voivat aiheuttaa ongelmia.

”Verkkoon tulevan energian määrää seurataan, jotta mahdolliset vaaranpaikat tunnistetaan ajoissa ja niihin voidaan varautua”, muistuttaa Kauppi.

Tilaisuus kunnanvirastolla

Torstaina 10.11. klo 18–19 pidettävä tilaisuus on kunnanviraston valtuustosalissa, osoitteessa Keskustie 2 B, Nurmijärvi. Tilaisuuden puhujana on Nurmijärven Sähkön energianeuvoja Jarmo Kauppi. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja kyselemään!

Nurmijärven Sähkö -konserni on Nurmijärven kunnan omistama energiapalveluyritys, joka tarjoaa asiakkailleen sähköön ja kaukolämpöön liittyviä palveluja. Tilaisuus on osa kunnan ilmastotyötä, lisätietoa www.nurmijarvi.fi/ilmastotyo.

Takaisin listaukseen