Ajankohtaista

Uimarannat, Viheralueet

Auringonkukkapeltoja taajamiin

27.6.2023

Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaisilta pyydettiin ideoita paremman arjen edistämiseksi 25 000 eurolla. Ideoita annettiin 52, joista kuntalaiset äänestivät kolme parasta. Toteutettavat ideat ovat kukkapeltoja Nurmijärvelle, Tiiranrantaan suihku ja Klaukkalan puistomaisuuden lisääminen. Näistä on alettu toteuttamaan auringonkukkapeltoja, muut ovat kartoitus- ja suunnitteluvaiheessa.

Kukkapeltoja Nurmijärvelle

Päätaajamien maisemapeltoihin kylvettiin auringonkukkaa kesäkuun alkupuolella. Auringonkukilla saadaan maisema kauniimmaksi, pelloista näyttävät ja kukkia kerättäväksi heti ensimmäisenä vuonna. Auringonkukkien odotetaan kukkivan elo-syyskuussa.

On kuitenkin hyvä huomioida, että pellot ovat olleet pitkään viljelemättä, jolloin haasteena voi olla esimerkiksi maan tiivistyminen, joka saattaa vaikuttaa auringonkukkien kasvuun. Eniten kasvuun vaikuttava tekijä on kuitenkin vesi – sadetta tarvittaisiin!

Kukkapelto Rajamäessä

Rajamäen kukkapelto on Rajamäentien varressa, ”Hellaspianon pellolla” kauppakeskus Lähdettä vastapäätä.

Karttakuva Rajamäestä, johon merkitty punaisella palluralla auringonkukkapellon sijainti Rajamäentien varressa, ”Hellaspianon pellolla” kauppakeskus Lähdettä vastapäätä.

 

Kukkapelto Kirkonkylässä

Kirkonkylän kukkapelto on Perttulantien ja Krannilantien risteyksessä.

Karttakuva Kirkonkylästä, johon merkitty punaisella palluralla auringonkukkapellon sijainti Krannilantien ja Perttulantien risteyksessä.

 

Kukkapelto Klaukkalassa

Klaukkalan kukkapelto on Klaukkalantien ja K-raudan välisellä pellolla.

Karttakuva Klaukkalasta, johon merkitty punaisella palluralla auringonkukkapellon sijainti Klaukkalantien ja K-raudan välisellä pellolla.

Tiiranrantaan suihku ja Klaukkalaan puistomaisuutta

Tiiran ulkosuihkun suunnittelu on aloitettu ja tullaan toteuttamaan tänä vuonna. Maanrakennustöiden takia toteutus on vasta uimakauden jälkeen, jotta aluetta ei tarvitse sulkea eikä rajata kesken parhaimman kesäkauden.

Puistomaisuutta Klaukkalaan lisätään istuttamalla esimerkiksi alppiruusuja. Alueiden kartoitus on menossa, ja istutuksia tehdään syksyllä.

Takaisin listaukseen