Ajankohtaista

Aluevaalit 2022

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna ke 12.1.

11.1.2022

Ennakkoäänestys toimitetaan 12.-18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022.

Nurmijärvellä ennakkoäänestyspaikkoina ovat Klaukkalan Tello-Sali (kirjaston alakerta), Kirkonkylän K-Supermarketin 2. krs:n liiketila ja Rajamäellä seurakunnan Artturi-sali.

Ennakkoäänestysaikana voi äänestää vapaasti missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa. Vaalipäivänä 23.1. saa äänestää ainoastaan äänioikeusilmoituksessa mainitussa äänestyspaikassa.

Vaalibussissa mahdollista äänestää

Aluevaaleissa voi äänestää ennakkoon myös vaalibussissa. Se kiertää Nurmijärvellä 12.-14. tammikuuta. Äänestyspaikkana toimii tuolloin kirjastoauto Oiva.

”Bussi kulkee kirjastoauton reittejä ja pysähtyy tutuilla pysäkeillä. Siten vaalibussi on helppo löytää”, keskusvaalilautakunnan sihteeri ja kunnanlakimies Sari Forsström kertoo.

Aluevaaleissa valitaan aluevaltuusto

Aluevaaleissa valittava aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa ja vastaa vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden ja pelastustoimen tehtävien järjestämisestä hyvinvointialueella. Se päättää mm. palveluverkostosta, pelastustoimen palvelutasosta, hyvinvointialue- ja palvelustrategiasta sekä hyvinvointialueen talousarviosta ja -suunnitelmasta.

Ennakkoäänestyspaikat Nurmijärvellä:

  • K-Supermarket Nurmijärvi, 2. krs, Mahlamäentie 2, 01900 NURMIJÄRVI
  • Artturi-Sali, Patruunantie 1, 05200 RAJAMÄKI
  • Tello-sali, kirjaston alakerta, Kuonomäentie 2, 01800 KLAUKKALA

Ennakkoäänestyspaikkojen aukioloajat sekä vaalibussin aikataulu.

Takaisin listaukseen