Ajankohtaista

Aluevaalit 2022

Aluevaaleihin töihin? Vielä ehdit ilmoittautua mukaan

3.1.2022

Oletko kiinnostunut lähipalveluistasi ja siitä, miten lähidemokratia toimii? Haluaisitko olla mukana järjestämässä historiallisia ensimmäisiä aluevaaleja? Haluatko nähdä, mitä vaaleissa tapahtuu kulissien takana?

Aluevaalien  ennakkoäänestys järjestetään 12.–18.1.2022 välisenä aikana. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Nurmijärven kunta tarvitsee täydennystä vaalilautakuntien jäsenistöön, ja hakee Nurmijärvellä kirjoilla olevia, 18 v. täyttäneitä henkilöitä varsinaiseen vaalipäivään liittyviin tehtäviin. Kunnanhallitus tekee päätöksen ehdotetuista vaalilautakunnan jäsenistä. Tehtävä edellyttää kunnan järjestämään perehdytykseen osallistumista ja huolellista perehtymistä vaalilainsäädännön vaatimuksiin.

Kunta pyrkii huolehtimaan äänestysten turvallisesta järjestämisestä oikeusministeriön ja THL:n ohjeistuksen mukaisesti äänestäjien jonoja porrastamalla, tilojen väljyydestä ja kulkureiteistä huolehtimalla, käsidesipistein ja pisarasuojin. Myös maskit ovat käytössä ja niitä varataan äänestyspaikoille.

Aluevaalit 2022 - Keusote

Kelpoisuusehdot:

  • Vaalitoimitsijaksi voidaan määrätä tehtävään kykenevä 18 vuotta täyttänyt henkilö.
  • Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö ei saa toimia vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä.
  • Kunta kouluttaa sinut tehtävään, josta saat palkkion, 12 euroa tunnilta. Sitäkin enemmän saat mielenkiintoista ja harvinaislaatuista työkokemusta sekä työtodistuksen vaalitoimitsijana toimimisesta. Koulutukset tullaan järjestämään Teams-yhteydellä.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä 11.1.2022 mennessä kunnanlakimies Sari Forsströmiin, sähköpostitse sari.forsstrom@nurmijarvi.fi tai soita 040 317 2015.

Takaisin listaukseen