Ajankohtaista

Aleksia, Ilmastotyö

Aleksia ruokapalvelut vähensi ruokahävikkiä – ylijäämäruokaa myytiin kuntalaisille yli 700 annosta viime vuonna

13.1.2021

Suomessa ruokahävikkiä syntyy 450 miljoonaa kiloa vuodessa. Ruokahävikin määrän kasvu on maailmanlaajuinen ympäristöongelma. Ruokahävikkiä voi vähentää ostamalla ylijäämäruokaa puoleen hintaan ResQClub-palvelun tarjoaman sovelluksen kautta. Sovellus näyttää paikkakunnittain tarjolla olevat annokset, kuten Nurmijärvellä Aleksia ruoka- ja siivouspalveluiden ravintolat. 

Aleksia myi kuntalaisille 736 annosta ylijäämäruokaa koronaepidemiasta huolimatta

Aleksia ruoka- ja siivouspalveluiden ravintoloissa on ollut ResQ Club -palvelu käytössä elokuusta 2019 lähtien. Ylijäämäruokaa myyvät tällä hetkellä Rajamäellä Seitsemän veljeksen koulu, Kirkonkylällä Aleksian Pata, Nurmijärven yhteiskoulu ja Toreeninhovi sekä Klaukkalassa Mäntysalon ja Klaukkalan koulut.

” Pyrimme Aleksian toimipisteissä tekemään ruokaa sen verran, että sitä on oikea määrä per ruokailija joka päivä. Tämä on kuitenkin käytännössä mahdotonta toteuttaa joka päivä niin, että ruokaa ei jäisi yli. Siksi haluammekin tarjota ruoan kuntalaisille ostettavaksi helpolla tavalla ja edullisesti”, kertoo ruokapalvelupäällikkö Riitta Mikkola.

Aleksia ruokapalvelut pelastaneet 736 annosta ja vähentäneet hiilidioksipäästöjä 1840 kiloa.

Aleksia ruokapalvelut teki loistavaa työtä viime vuonna ruokahävikin vähentämiseksi, vaikka koronaepidemia aiheutti haasteita itse myyntityöhön sekä myös ostokäyttäytymiseen.

Aleksian toimipaikoistamme pelastettiin 736 annosta ruokaa vuonna 2020. Samalla vähensimme ympäristöä kuormittavia haitallisia hiilidioksidipäästöjä 1840 kilolla, tämä määrä vastaa esimerkiksi 13 143 ajokilometriä autolla ajaen.

”Jatkamme Aleksiassa samalla tavalla kamppailua ruokahävikin vähentämiseksi myös vuonna 2021”, sanoo ruokapalvelupäällikkö Riitta Mikkola ja lisää: ”Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tehneet omalta osaltanne merkityksellisen ekoteon!”

Takaisin listaukseen