Aleksia

Hävikkiruoka

Aleksiassa toimitaan jatkuvasti niin, että valmistetun ruoan menekki vastaa mahdollisimman tarkasti valmistetun ruoan määrää. Ruokailijamäärät vaihtuvat kuitenkin päivittäin, joten päivittäin keittiöistämme jää jonkin verran ylijäämäruokaa. Sitä voi ostaa edulliseen hintaan ResQ-palvelun kautta.

Aleksialla on 44 toimipistettä (koulua, päiväkotia), josta voi ostaa ja noutaa hävikkiruokaa valmiiksi pakattuna, ja edullisesti. 

Myyntiin laitettu ruoka on kyseisen päivän ruokalistalla ollutta ruokaa, joka ei ole ollut tarjolla linjastossa ja sitä on säilytetty asianmukaisesti kylmätiloissa. Tarjonta vaihtelee, ja mukaan saan ostettua esimerkiksi pelkän kastikkeen tai sitten kokonaisen aterian: kastike, peruna ja salaatti.

Hävikiruokaa ostetaan ResQ-sovelluksella

ResQ-sovellus on puhelimeen ladattava suomalainen hävikkiruokasovellus, joka otettiin Aleksiassa käyttöön muutamalla koululla vuonna 2019. Käyttö on laajentunut pikkuhiljaa ja nyt hävikkiruokaa myydään ResQ-sovelluksella kaikissa Aleksian koulujen ja päiväkotien keittiöissä.

Resque sovelluksen kuva.

Sovellusappi on helppo ladata Google Play–kaupasta tai App Storesta puhelimeen, kun laitan hakuun ResQ Club.

Sovellusta on helppo käyttää. Valitse ensin, miltä alueelta saat myynti-ilmoituksia. Kun Aleksian toimipiste laittaa ruokaa myyntiin, tulee puhelimeen ääni-ilmoitus ja toimipiste näkyy puhelimennäytöllä aktiivisena.  Valitset sopivan ruoan, sekä merkitset montako annosta haluat ostaa. pelastan biojätteeseen joutumiselta. Noutaessa ei tarvitse olla käteistä tai kortteja mukana, koska ruoka maksetaan sovelluksen kautta. olen jo maksanut sovelluksen avulla ruoan.

Aleksialaiset neuvovat sovelluksen käytössä mielellään esimerkiksi eläkeläisiä, jotka ovatkin suurin asiakasryhmämme. Annoksen voi ikäihmisille ostaa myös kuka tahansa muu ja mistä päin Suomea tahansa, sillä annoksen noudossa ei tarvita sovellusta.

Lisätietoa hävikkiruoasta:

ResQ Club – verkkosivuilta

Kunnan verkkosivujen ilmastotyösivustolta

Kuluttajaliiton verkkosivuilta