Ajankohtaista

Kaikki

45 ”uutta asukasta” ja 7 valmistunutta omakotitaloa – Talviunia jatkava väestönkasvu ja asuntotuotanto aloittavat Nurmijärven tilastovuoden 2024

4.4.2024

Takatalvi yllätti, mutta tilastovuosi kulkee eteenpäin. Vuoden 2024 tammikuun tietojen julkaisu siirtyi Tilastokeskuksen tuotantoprosessin muutosten vuoksi ja tästä johtuen tammi-helmikuun väestönmuutosten tiedot julkaistaan samaan aikaan huhtikuun Nurmijärvi-barometrissa.

Alkanut vuosi on ollut verkkainen niin väestönkasvun kuin asuntotuotannon osalta. Alkuvuoden väestönkasvu on koostunut lähes kokonaan nettomaahanmuutosta. Nettomaahanmuuton tilastollinen kasvu selittyy kuitenkin pitkälti ukrainalaispakolaisten siirtymisellä maahanmuuttotilastoon.

”Tämä on kuitenkin vain tilastollinen luku, sillä kun henkilö on ollut vuoden vastaanottojärjestelmässä, voi hän hakea kotikuntamerkintää. Kotikuntamerkintää hakeneet siirtyvät tämän jälkeen väestötilastoissa maahanmuuttaneiksi, vaikka ovat jo aiemmin asuneet kunnassa”, Nurmijärven maahanmuuttokoordinaattori Saara Marjasvaara avaa asiaa.

 

Nurmijärvi-barometrin teemasivuille pääset tästä

Takaisin listaukseen