Ajankohtaista

Varhaiskasvatus

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa vaikuttaa päiväkotien hoitoaikoihin 21.-27.3.2022

17.3.2022

Kunta-alan palkansaajajärjestöt ovat ilmoittaneet seitsemän vuorokauden ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ensi viikolle 21.-27.3.2022. Nurmijärven kunta pyytää varhaiskasvatuksen huoltajia varautumaan siihen, että ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä koronasta johtuvat sairastumiset saattavat vaikuttaa lasten hoitoaikoihin. Päiväkodit tiedottavat vanhempia mahdollisista muutoksista ensi viikon aikana.

 

Kunta-alan työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Ammattiliitto Jyty ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ovat ilmoittaneet kunta-alaa koskevasta ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa 21. maaliskuuta kello 00.01 alkaen. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa seitsemän vuorokautta ja päättyy sunnuntaina 27. maaliskuuta kello 23.59. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle on rajattu kunta-alan sopimusten viranhaltijat. Kiellon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla sekä koronapandemiasta johtuvilla sairaspoissaoloilla saattaa olla vaikutuksia Nurmijärven kunnan päiväkodeissa olevien lasten hoitopäivien pituuteen. Tällöin huoltajia saatetaan joutua pyytämään, että perheet toisivat lapsen ilmoitettua myöhemmin hoitoon tai hakea aiemmin hoidosta. Lapsia ei jätetä yksin ylityö- ja vuorovaihtokiellon vuoksi, mikäli vanhemmat eivät pääse hakemaan toivotussa muuttuneessa aikataulussa.

Pyydämme vanhempia myös varautumaan siihen, että mahdolliset vaikutukset hoitoaikoihin saattavat tulla päiväkodin tietoon lyhyelläkin varoitusajalla.

Päiväkodit tiedottavat huoltajia tarkemmin ja niin nopeasti kuin mahdollista, mikäli tilanteella on vaikutuksia heidän lapsensa päiväkodin toimintaan.

Takaisin listaukseen