Ajankohtaista

Katujen kunnossapito, Liikenne, Tapahtumat, Viestintä, Yksityistiet

Yksityisteiden tiekunnille koulutusta perusparannushankkeiden toteuttamisesta ja avustuksista

15.2.2023

Mitä yksityisteiden perusparannuksien suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitava, jotta hanke saadaan vietyä menestyksekkäästi maaliin? Kuinka haetaan avustusta valtiolta ja kunnalta?  Kunta järjestää koulutuksen yksityisteiden tiekunnille perusparannushankkeiden toteutuksesta ja avustuksista keskiviikkona 1.3.2023 klo 17–20 kunnanviraston valtuustosalissa, osoitteessa Keskustie 2 B, Nurmijärvi.

Perusparannushankkeen toteuttaminen ja avustukset

Koulutuksessa käydään lyhyesti alkuun läpi kunnan avustukset yksityisteiden perusparannuksiin. Kunnan avustuksista tien parantamiseen kertoo kiinteistöinsinööri Riku Hellgrén.

Valtionavustuksiin ja sen ehtoihin perehdytään Yt Isännöinti Oy:n tieisännöitsijä Mika Rahjan johdolla. Yksityisteiden valtionavustuksiin voi perehtyä jo ennakolta Traficomin verkkosivuilla. Lisäksi tilaisuudessa tutustutaan hankeprosessiin tiekunnan hallinnon ja projektinhallinnan näkökulmasta.

Perusparannuksen käytännön toteutukseen tutustutaan myös esimerkkien kautta. Tieisännöitsijä Mika Rahjalla on kokemusta niin tavanomaisista teiden parantamiskohteista kuin siltojen uusimisista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Valtionavustuksien enimmäismäärät nousivat kolmen vuoden ajaksi

Valtio kannustaa yksityisteiden tiekuntia parantamaan teiden kuntoa juuri nyt. Valtionavustuksen enimmäismäärät yksityisteiden perusparannuksiin nousevat vuosien 2023–2025 ajaksi merkittävästi. Lue lisää ELY-keskuksen tiedotteesta (9.12.2022).

Tervetuloa mukaan!

Takaisin listaukseen