Ajankohtaista

Alkuluokka, Lapset, Lukio, Nuoriso, Opetus ja koulutus, Viestintä

Wilma plus–mobiilisovelluksessa havaittu asiattomia nimitietoja

22.9.2022

Wilma-järjestelmän palveluntarjoaja Visma Enterprise Oy on tiedottanut, että Wilman rajapinnassa olleen virheen takia kolmannen osapuolen kehittämässä mobiilisovelluksessa on oppilaiden huoltajille saattanut näkyä muiden, oman lapsen kanssa samalla luokalla olevien oppilaiden nimitietoja (etu- ja sukunimi). Kyseessä oleva kolmannen osapuolen mobiilisovellus on Wilma Plus -sovellus ja muiden oppilaiden nimiä on näkynyt vain kyseisessä sovelluksessa. Tietojen näkymisen estämiseksi Visma on poistanut kolmansien osapuolien Wilma-rajapinnan käytöstä maanantaina 12.9.

Virhe ei koske Visma Enterprise Oy:n omaa Wilma-sovellusta, joka toimii normaalisti. Nurmijärvellä on ohjeistettu ja ohjeistetaan vastakin käyttämään Visman omaa Wilma sovellusta, mikäli haluaa käyttää Wilmaa mobiilisti. Virhe ei myöskään koske Wilman selainversiota.

Nurmijärven kunta on pyytänyt Visma Enterprise Oy:ltä tietoja siitä, koskeeko oppilaiden nimitietojen näkyminen Wilma Plus -sovelluksessa myös Nurmijärven oppilaita. Lisäksi Nurmijärven kunta on tehnyt tietosuojavaltuutetulle ilmoituksen mahdollisesta tietoturvaloukkauksesta. Tilanne ei vaadi Nurmijärven Wilman käyttäjiltä toimenpiteitä.

Nurmijärven Wilman etusivulta löytyy tietoa Wilma-järjestelmän ja Visman oman Wilman mobiilisovelluksen käytöstä. Nurmijärven Wilma löytyy osoitteesta https://nurmijarvi.inschool.fi/

Takaisin listaukseen