Ajankohtaista

Viestintä

Virallinen vastine Enontekiön kunnan kuntaliitosehdotukseen

1.4.2021

Enontekiön kunta on lähestynyt Nurmijärveä ehdotuksella kuntaliitoksesta. Suomen kolmanneksi suurin kunta, käsivarren Lapissa sijaitseva Enontekiö miettii kuntaliitosta Suomen väkirikkaimman kunnan, Helsingin seudulla sijaitsevan Nurmijärven kanssa. Ehdotus on esitetty julkisuudessa, mutta virallisia keskusteluja ei ole aloitettu.

Enontekiön ehdotuksessa todetaan, että kuntaliitoksen voi toteuttaa myös muun kuin naapurikunnan kanssa. Enontekiö näkee saavutettavat synergiaedut Nurmijärven kanssa merkittävinä. Erilaiset palvelutuotannon hallinto- ja organisointikulut tippuisivat roimasti ja yhteinen kokonaisveroaste voisi jopa laskea.

Nurmijärven kunnassa yllätyttiin ehdotuksesta.
”Enontekiön ehdotus on kieltämättä kekseliäs. Näin hullua ideaa ei parane tyrmätä heti ensikuulemalta”, Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä kommentoi.

”Toivotamme enontekiöläiset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan Nurmijärveen, joka on innostava sekoitus säpinää ja maaseutumaisuutta. Ylpeästi lande -sivuiltamme löytyy muun muassa nurmijärvisimulaattori, jossa voi käydä näin korona-aikanakin turvallisesti nauttimassa nurmijärveläisiä elämyksiä.”

”Vaikka sulavesien aikaa jo eletäänkin, emme tarjoile enontekiöläisille kuravettä tai silliäkään, mutta Aleksis Kivi -pääkaupunkina pidämme kuitenkin tärkeänä, että ennen neuvottelujen etenemistä selvitetään, mikä on Enontekiön suhde kansalliskirjailijaamme.”

Takaisin listaukseen