Ajankohtaista

Kirjasto

Vanha Ratamo-verkkokirjasto poistuu käytöstä

28.6.2022

Ratamo-kirjastot ottivat tammikuussa käyttöön uuden Ratamo-Finna-verkkokirjaston osoitteessa ratamo.finna.fi. Ratamo-Finna on osa Finna-hakupalvelua, joka kokoaa yhteen satojen kotimaisten kirjastojen, museoiden ja arkistojen aineistot. Uuteen verkkokirjastoon kirjaudutaan samalla kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla kuin vanhaan verkkokirjastoon.

Uuden verkkokirjaston rinnalla toiminut vanha Arena-verkkokirjasto poistuu käytöstä kesäkuun lopussa. Asiakkaiden tiedot, asetukset, lainat, varaukset ja lainahistoria siirtyvät automaattisesti uuteen verkkokirjastoon. Muistilista, uutuusvahdit, tallennetut haut, arvostelut ja pisteytykset eivät siirry, mutta muistilistan asiakas voi siirtää itse Ratamo-Finnasta löytyvien ohjeiden mukaisesti 30.6. mennessä.

Uudessa verkkokirjastossa on entistä monipuolisemmat hakutulosten rajaustoiminnot, mahdollisuus suosikkilistojen tekoon ja jakamiseen somessa sekä varausten jäädyttämismahdollisuus esimerkiksi lomamatkojen ajaksi. Huollettavien kirjastokortit on mahdollista liittää huoltajan kirjastokortin alle, mikä helpottaa perheen lainojen hallinnointia.

Ohjeita uusiin toimintoihin löytyy Ratamo-Finnasta ohjeita-sivulta.

Takaisin listaukseen