Ajankohtaista

NUUKA, Päätöksenteko, Valtuusto

Valtuusto päättää keskiviikkona 21.6. klo 15 alkaen Nurmijärven kestävän kasvu -ohjelmasta

20.6.2023

Nurmijärven kunnanvaltuuston kokous järjestetään Kunnanviraston Valtuustosalissa (Keskustie 2b, 01900 Nurmijärvi) keskiviikkona 21.6. klo 15 alkaen. Kokous on katsottavissa myös suorana lähetyksenä kunnan kotisivuilla.

Kunnanvaltuuston on tarkoitus päättää Nurmijärven kestävän kasvu -ohjelman hyväksymisestä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle kaikkiaan 9 miljoonan euron sopeutuspakettia vuosille 2023–2026. Kunnanhallitus esittää valtuustolle säästötoimenpiteitä sekä rakenteellisia uudistuksia. Osa uudistuksista edellyttää huomattavia satsauksia kunnan peruspalveluihin, mutta toimenpiteillä on pitkällä aikavälillä taloutta tervehdyttävä vaikutus. Kunnanhallitus muun muassa esittää maksujen korottamista, kolmen päiväkodin perustamista ja yhdeksästä huonokuntoisesta varhaiskasvatuksen yksiköstä luopumista, Klaukkalan yhtenäiskoulun tarveselvityksen aloittamista, ruoka- ja siivouspalveluita tuottaman Aleksia-liikelaitoksen liiketoimintakaupan selvittämistä ja alkuluokkapilotoinnin päättämistä.  Sopeutuspakettipäätös on luonteeltaan puitepäätös ja yksittäiset keinot päätetään hallintosäännön mukaisin toimivaltuuksin osana talousarviovalmistelua.

Luvassa on muutenkin kiinnostava kokous, sillä kunnanvaltuuston esityslistalla ovat myös TE-palveluiden siirto kunnille, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tilinpäätös ja arviointikertomus vuodelta 2022, Kiinteistö Oy Klaukkalan Säästökeskuksen myynti sekä vastauksia valtuustoaloitteisiin.  Kokouksen esityslistaan voi tutustua kunnan kotisivuilla.

Tervetuloa seuraamaan kokousta!

Takaisin listaukseen