Ajankohtaista

Kaikki

Valmistaudutaan yhdessä Nurmijärven 250-vuotisjuhlavuoteen – juhlavuoden nettisivut auki!

5.4.2024

Nurmijärvellä juhlitaan vuonna 2025, kun tulee kuluneeksi 250 vuotta Nurmijärven hallintopitäjän muodostumisesta.

Juhlavuosi tulee näkymään ja kuulumaan ympäri Nurmijärveä ja eri kanavissa monipuolisina tapahtumina ja erilaisina sisältöinä.

Mukavaa siis luvassa! Mutta vielä ikimuistoisempi ja yhteisöllisempi vuodesta tulee, mikäli saamme teidät kuntalaiset, yritykset ja yhteisöt mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia juhlavuoden tapahtumia.

Juhlavuotta ja siihen valmistautumista varten on julkaistu verkkosivut: https://www.nurmijarvi250.fi/kohti-juhlavuotta-2025/

Tutustu sivuihin ja tule jo nyt mukaan rakentamaan huikeaa juhlavuotta 2025!

1960-luvulta nykypäivään – tutkimushanke

Nurmijärven kunta käynnisti vuonna 2022 historiahankkeen, jonka tavoitteena on luoda kattava ja elävä kuvaus kuntamme monivaiheisesta historiasta 1960-luvulta nykypäivään. Hankkeen päätuotteena syntyy odotettu Nurmijärven kunnan historia -teos osa 4, joka avaa ikkunan vahvan kasvun vuosikymmeniin läpikäyden aikakauden vaikuttavimmat tapahtumat, vaiheet ja muutokset yhdistäen ne mielenkiintoisiin henkilö- ja sivutarinoihin.

240-sivuinen historiateos julkaistaan Nurmijärven kunnan 250-juhlavuoden kunniaksi vuonna 2025. Painettavan kirjan lisäksi materiaalista tuotetaan äänikirja sekä mobiilisovellus.

Näkymä Rajamäeltä 1970-luvulla. Taustalla häämöttää Esson huoltamo ja liikerakennus.

 

Tutustu uusiin sivuihin ja jaa muistosi Nurmijärven kuvin tai sanoin, sillä historiamme rikkaus piilee yksittäisissä tarinoissa. Ne yhdistävät meitä ja tekevät menneestä myös henkilökohtaista ja läheistä. Osallistu historiatyöhön jakamalla ne erityiset hetket, jotka ovat tehneet ja tekevät Nurmijärvestä ainutlaatuisen paikan. Etsimme ensisijaisesti muistoja 1960-luvulta nykypäivään. : https://www.nurmijarvi250.fi/osallistu-ja-jaa-muistosi/

Takaisin listaukseen