Ajankohtaista

Hyvinvointi, Kulttuuri, Liikenne, Liikunta, Matkailu, Museo, Sääksi, Uimarannat, Yritykset

Uusi Seitsemän veljeksen pyöräreitti vie Nurmijärven ympäri – Polkijoita hemmotellaan maalaismaisemilla aivan pääkaupunkiseudun kyljessä

4.7.2022

Nurmijärvi panostaa tänä kesänä pyöräilyyn ja lanseeraa uuden, paikallisten pyöräilijöiden suunnitteleman Seitsemän veljeksen pyöräreitin. Vajaa 90 kilometrin pituisella reitillä voi uppoutua Seitsemän veljestä -teoksen tunnelmiin perisuomalaisissa maalaismaisemissa ja tutustua kiinnostaviin kulttuuri- ja luontokohteisiin sekä Nurmijärven taajamien palveluihin.  

Monelle pyöräilyn harrastajalle Nurmijärven idylliset maalaistiet ovat jo tuttuja, ja nyt polkeminen tehdään entistä mukavammaksi ja kiinnostavammaksi, kun kunta lanseeraa Seitsemän veljeksen pyöräreitin. Reitin viitoitus on tarkoitus saada paikoilleen tämän vuoden aikana, mutta kartan ja Google Mapsin avulla reitti on jo nyt helposti pyöräiltävissä.

”Pyöräreitti toteutettiin yhteistyössä kuntalaisten kanssa. Idea reittiin tuli kunnanvaltuutettu Sampo Karpolta ja vastuu reittisuunnittelusta annettiin paikallisille pyöräilyaktiiveille. Myös Nurmijärven matkailuyrittäjät lähtivät hienosti mukaan hankkeeseen ja reitin varrelta löytyykin jo useampi pyöränhuoltopiste”, kiittelee Nurmijärven matkailukoordinaattori Janne Raudaskoski.

Suomen suurin lähdejärvi ja strutsinmunajäätelöä

Hieman Vihdinkin puolellakin koukkaava reitti kulkee päällystettyjä maanteitä ja pyöräteitä pitkin, vain muutamaan kohteeseen poiketessa kuljetaan pieni matka soratietä. Reitti kulkee kaikkien Nurmijärven taajamien ohi ja matkan varrelle osuu mm. Suomen suurin lähdejärvi, Sääksjärvi uimarantoineen, Aleksis Kiven koti, Rajamäen tehdaskylän funkkisarkkitehtuuri ja alkoholi- ja tehdasmuseo Rajamäen Ryyppi sekä Suomen suurin strutsitila, josta saa muun muassa strutsinmunajäätelöä!

”Polkijoita hemmotellaan sympaattisilla kesäkahviloilla ja virkistäytymään pääsee lukuisilla uimapaikoilla tai Rajamäen uimahallissa. Taajamien kaupoista voi myös ostaa eväät mukaan ja pitää tauon jollain Nurmijärven kolmesta komeasta koskesta, jotka kaikki niin ikään osuvat aivan reitin lähelle”, Raudaskoski kertoo.

Mikäli 87 kilometrin pituinen rengasreitti tuntuu liian pitkältä kertapolkaisulle, löytyy matkan varrelta useita idyllisiä majapaikkoja: yöpyä voi niin hotellissa, lomakodissa kuin maatilallakin. Reitti on myös helppo pilkkoa pienempiin osiin ja tutustua Nurmijärven kiehtoviin kohteisiin useammalla kerralla.

Reitin kartta, esittely ja tarkempia tietoja kohteista löytyy täältä.

Takaisin listaukseen