Ajankohtaista

Koulutus, Lapset, Nuoriso, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Tilakeskus

Urheilupuiston koulun sisäilmakorjaukset päätökseen onnistuneesti

9.11.2021

Urheilupuiston koululla aloitettiin tämän vuoden maaliskuussa sisäilman parantamiseen liittyvät korjaustyöt. Koulussa on tehty jo aiemmin korjauksia vuonna 2005, ja sittemmin todettu sisäilmaongelmia. Muutamia tiloja oli ennen tämän korjausurakan aloitusta poissa kokoaikaisesta käytöstä henkilökunnan oireilun vuoksi.

Korjausurakka päättyi lokakuun lopussa, ja työt valmistuivat pari viikkoa etuajassa. Nyt tehdyillä korjaustoimenpiteillä haettiin tilojen turvalliselle käytölle jatkoa vähintään viideksi vuodeksi eteenpäin. Urheilupuiston koulun uudisrakennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2026.

Korjaustyöt sujuivat mallikkaasti ja suunnitellusti

Korjaustöiden tilaaja ja urakassa vahvasti mukana ollut kunnan Tilakeskus tutkitutti kohteen ennen korjausurakkaa, laaditutti korjaussuunnitelmat ja työvaiheistuksen sekä kilpailutti urakoitsijan ja projektia hoitavan konsulttiyhtiön.

Korjaustyöt kohdistuivat laaja-alaisesti koko koulun alueelle: ulkoseiniin, alapohjiin, liittymärakenteisiin ja joidenkin tilojen talotekniikkaan. Työt tehtiin vaiheittain, minkä vuoksi kukin osa tiloista tyhjennettiin vuoron perään, ennakkoon laaditun väistösuunnitelman mukaisesti. Työn aikana huolehdittiin pölynhallinnasta ja turvallisista olosuhteista osastoimalla ja alipaineistamalla korjausalueita.

”Urakoitsija Tuusulan maalaus- ja tasoitetyöt Oy onnistui kohteen toteuttamisessa erinomaisesti. Tässä täytyy antaa ihan vielä erikseen ja julkisesti erityiskiitos yritykselle, jolla oli sekä aktiivinen ja kehittävä työote koko urakan ajan, että yhteistyötämme siivittäneet neuvottelutaidot”, mainitsee Tilakeskuksen rakennuttajainsinööri Hemmo Saartoala.

Koulun henkilöstö ja oppilaat joustavia ja yhteistyökykyisiä

Koulussa työskentelee päivittäin noin 430 oppilasta ja lisäksi henkilökuntaa noin 50 henkilöä. Koulu pidettiin toiminnassa koko korjaustöiden ajan, ja koulun loma-aikoja hyödynnettiin mahdollisimman tehokkaasti.

”Koulun henkilökunta suhtautui positiivisesti ja joustavasti korjaustyöhön. Koko haastava hanke saatiin vietyä onnistuneesti sovitun aikataulun mukaisesti läpi ilman kohteeseen hankittuja väistötiloja, jotka olisivat haukanneet kokonaiskustannuksista leijonanosan”, kiittelee Tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen.

”Urheilupuiston koulun uudishanke sijoitetaan Arkadian lukion länsipuolelle ja sen tavoitteellinen valmistumisaika on vuonna 2026. Nyt korjatuissa koulun tiloissa pitäisi kaiken olemassa olevan tiedon ja todennäköisyyden perusteella pystyä hoitamaan opetusta turvallisesti siihen saakka”, lisää Könönen.

Hankkeen vastuuhenkilöt. Viisi miestä seisoo keittiötilassa.

Korjaushankkeen vastuuhenkilöitä: Urakoitsija Markku Kaikkonen, tilakeskuksen rakennuttajainsinööri Hemmo Saartoala, konsultin edustajat Teemu Rantala ja Tony Stenhammar sekä Urheilupuiston koulun rehtori Matti Jumpponen.

Takaisin listaukseen