Ajankohtaista

Ikäihmiset, Kirjasto, Kulttuuri, Lapset, Lukio, Nuoriso, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tilakeskus

Upea uudistunut pääkirjasto kuntalaisten käytettävissä 3.10.

29.9.2022

Nurmijärven pääkirjaston saneeraustyöt alkoivat viime vuoden syyskuussa, ja valmistuivat tämän vuoden heinäkuussa. Kirjasto on nyt nykyajan vaatimusten mukainen, niin tiloiltaan kuin turvallisuudeltaan. Kirjasto palveli asiakkaitaan väistötiloissa saneerauksen ajan, ja tulevana maanantaina klo 9 on vihdoin aika avata uudistunut pääkirjasto asiakkaiden käyttöön. Ohjelmallista avajaisviikkoa vietetään myöhemmin marraskuun toisella viikolla.

Pääkirjaston saneeraus sujui suunnitellusti – lopputuloksena viihtyisät, toimivat ja käyttäjäturvalliset tilat

Arkkitehti Saara Juolan suunnittelema, vuonna 1984 rakennettu pääkirjastorakennus on läpikäynyt mittavan saneerauksen. Koko hanke sujui tiukasta aikataulusta huolimatta hyvin, ja itse saneeraus valmistui suunnitelmien mukaisesti heinäkuussa.

”Pääkirjaston peruskorjauksen myötä kirjasto täyttää lain edellyttämät vaatimukset julkiselle rakennukselle ja vastaa nykyajan tarpeisiin. Pääkirjaston tilat ovat esteettömät ja käyttäjäturvalliset. Saneerauksessa uusittiin sisäpinnat talotekniikka, rakennettiin jäte- ja polkupyöräkatos ja parvi sekä toteutettiin sähköautojen lataus. Lisäksi ajanmukaistettiin lukitus- ja hälytysjärjestelmät”, kertoo kunnan tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen.

”Ehdimme osallistaa myös asiakkaita, ja saimme heiltä monia hyviä toive-ehdotuksia uudistettavaan kirjastoon. Asiakkaille on nyt paljon oleskelutilaa ja viihtyisiä istuskeluryhmiä. Lisäksi tapahtumatila Männistössä tarjoaa hyvät puitteet tapahtumien järjestämiselle ja niistä nauttimiselle”, kertoo kirjastonjohtaja Anu Sorvali.

Kirjastosalin kruunaa uusi parvi, johon sijoitetaan aiemmin työntekijöiden tiloissa sijainnut Aleksis Kivi –kokoelma. Parvella on myös lukupaikkoja ja työskentelypisteitä.

“Aleksis Kivi –kokoelma yhdessä Nurmijärven kotiseutukokoelman ja tehtailija Albin Koposesta kertovan museon pienoisnäyttelyn kanssa muodostaa hienon kokonaisuuden kunnan historiasta kiinnostuneille”, mainostaa Sorvali.

”Tilauudistus on vaatinut paljon työtä kirjaston henkilökunnalta, mutta lopputulos on mielestämme onnistunut. Odotamme innolla, että asiakkaat pääsevät nauttimaan uudistetuista tiloista”, toteaa Sorvali ja toivoo, että uudistus innostaa ihmisiä sankoin joukoin käyttämään kirjaston palveluita.

Ensi vuoden puolella käyttöön otetaan vielä omatoimikirjasto, mikä laajentaa entisestään kirjaston aukioloaikoja.

Ohjelmallisia avajaisia vietetään marraskuun toisella viikolla

Pääkirjastossa järjestetään avajaisohjelmaa 7.–11. marraskuuta. Peruskorjauksen pääarkkitehti Eeva Korhonen saapuu kertomaan hankkeesta tiistaina 8. marraskuuta. Avajaisviikolla on lisäksi luvassa muun muassa:

  • opastettuja kirjastokierroksia
  • kakkukahvit
  • paikallisten harrasteryhmien esityksiä: elokuvaa, teatteria ja musiikkia
  • kirjailija Enni Mustosen vierailu
  • päiväkirjaklubi
  • perjantaitanssit
  • lasten konsertti

 

Takaisin listaukseen