Ajankohtaista

Lapset, Liikunta, Nuoriso, Tilakeskus

Ulkojäiden ylläpito lopetetaan ja tekojäällä polkaistaan käyntiin viimeinen viikko

1.3.2021

Nurmijärven kunnassa on päästy nauttimaan pari kuukautta poikkeuksellisen hienoista talviurheiluolosuhteista. Maaliskuun ja lämmön saapuessa näiden olosuhteiden ylläpitäminen ei onnistu enää halutulla tasolla. Kirkonkylän tekojää suljetaan tämän viikon sunnuntaina. Hiihtolatujen osalta kunta pyrkii pitämään latuverkostoa kunnossa niin pitkään kuin olosuhteet antavat myöden.  

Viime viikon ja edelleen jatkuva lämmin jakso sulattaa kunnan jääkenttiä ja latuja kovaa vauhtia. Ulkojäiden osalta ylläpito lopetettiin viime viikon perjantaina jäiden huonon kunnon seurauksena: jäät eivät enää kestä huoltoa raskaalla kalustolla.

Kirkonkylän tekojään käyttäjämäärät ovat aiempina vuosina laskeneet merkittävästi maaliskuussa, vaikka olosuhteet olisivatkin suotuisat. Tänä vuonna olosuhteet näyttävät huonoilta, kun aurinko sulattaa jäätä kentän pinnasta, vaikka kylmäkoneisto käy täysillä kierroksilla. Nuuka-aikana tekojään sulkeminen olosuhteiden lämmitessä on myös taloudellisesti järkevää. Kirkonkylän tekojää on auki vielä tämän viikon, viimeinen aukiolopäivä on sunnuntaina 7.3.

”Maaliskuussa suurimmaksi ongelmaksi tekojään kannalta muodostuu auringon voima ja uv-säteily, joka sulattaa jäätä nopeammin kuin kylmäkoneisto pysyy perässä. Lämpiminä päivinä sulaminen on erittäin voimakasta ja säteilyn voima on niin vahva, että pieninä pakkaspäivinäkin jää sulaa säteilyn vaikutuksesta, vaikka ilman lämpötila olisikin muutaman asteen nollan alla. Koska kunta ei pysty enää takaamaan sulavissa olosuhteissa varmasti turvallisia olosuhteita, on aika laittaa kuluneen talven osalta paikat kiinni ja siirtää katse kohti kevään ja kesän olosuhteita”, vs. liikuntapaikkapäällikkö Kalle Koski kertoo.

Hiihtolatujen osalta kunta pyrkii pitämään latuverkostoa kunnossa niin pitkään kuin olosuhteet antavat myöden. Perjantaina kunta joutui lopettamaan Isoniitun ladun ja Järvipohjan ladun ylläpitämisen. Ajantasaiset latutiedot.

”Latua ajettaessa on pintaan tullut jo hiekkaa ja mutaa, joten enää kyseiset ladut eivät kestä latukoneella ajamista. Kaikilla jäljellä olevilla reiteillä on hyvä pysyä valppaana pehmenevällä latupohjalla”, Koski kehottaa. ”Haluamme Nurmijärven liikuntapaikoissa kiittää asiakkaitamme kuluneesta talvesta. Runsaslumisuudessaan se tarjosi ikimuistoisia hetkiä liikunnan parissa!”

Takaisin listaukseen