Ajankohtaista

Kotoutuminen, Ukraina

Ukraina help Center Nurmijärvi aukeaa tänään 27.4.

27.4.2022

Kaikille kunnan alueella oleville ukrainalaisille tarjotaan neuvontaa eri palveluista ja niiden käyttämisestä 27.4. alkaen Ukraina help center Nurmijärvi –toimipisteessä, SPR:n tilassa, Omppulinnassa osoitteessa Rajamäentie 9 B, 01900 Nurmijärvi. Palveluohjaaja on paikalla keskiviikkoisin klo 12–15. Palveluneuvontaa annetaan ilman ajanvarausta.

Linkin kautta tietoa myös ukrainaksi (pdf-tiedosto) >>

Ystävyysillat kuntalaisille ja ukrainalaisille alkavat tänään

Ystävyysillat alkavat tänään 27.4., ja niitä pidetään keskiviikkoisin klo 15–18 Omppulinnassa Ukraina help center Nurmijärvi -toimipisteessä SPR:n tiloissa. Ystävyysilloissa kunnan alueella asuvat ukrainalaiset ja vapaaehtoiset kuntalaiset voivat tutustua kahvikupin äärellä ja luoda kontakteja. Paikalla on myös ukrainaa ja venäjää puhuvia vapaaehtoisia.

Ystävyysilloissa alkaa vierailla myös evankelisluterilaisen seurakunnan työntekijä, joka tarjoaa henkisen tuen keskusteluapua.

Ystävyysiltojen aikana jaetaan vaate- ja muita tarvikeavustuksia niitä tarvitseville ukrainalaisille.

Ystävyysiltoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Jos tunnet ukrainalaisia, voit kutsua heidät mukaan ystäväiltoihin!

Ukraina Help Center Nurmijärvi sijaitsee SPR:n toimipisteessä Kirkonkylällä Omppulinnassa osoitteessa Rajamäentie 9B, 01900 Nurmijärvi.

Myös Koto-info tarjoaa opastusta

Lisäksi ukrainalaiset voivat asioida kunnan Koto-infossa ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin klo 12–16 ilman ajanvarausta osoitteessa Kuonomäentie 2, 3. krs sekä muutoin ajanvarauksella, voit varata ajan ma-to numerosta 040-3174106 klo 8–16 välisenä aikana.

Neuvontaa annetaan esimerkiksi rekisteröitymiskysymyksissä, sote-palveluihin ohjaamisessa, lasten kouluasioissa, vastaanottokeskusyhteistyössä sekä muissa avun ja palvelun tarpeissa.

Vaate- ja tarvikeavustukset SPR:n kautta

Vaate- ja tarvikeavustukset toimitetaan avuntarvitsijoille keskitetysti Suomen Punaisen Ristin kautta. SPR koordinoi avustustoimintaa, ja avustuksia tarjoavat kuntalaiset ja apua tarvitsevat ukrainalaiset voivat olla yhteydessä SPR:n paikallisiin toimijoihin sähköpostitse.

Kuntalaiset voivat ilmoittaa annettavista avustuksistaan sähköpostitse, ja SPR arvioi niiden tarpeellisuuden ja antaa ohjeet avustusten toimittamiseen. Jos haluat tehdä lahjoituksen, laita sähköpostiin yhteystietosi sekä tieto siitä, mitä olet lahjoittamassa.

Avustuksia tarvitsevat ukrainalaiset voivat hakea vaatteita ja muita tarvikkeita Omppulinnan Ukraina help center Nurmijärvi –toimipisteeltä SPR:n tilassa keskiviikkoisin ystävyysiltojen aikana.

Nurmijärven ja Klaukkalan alueen keskitetyt vaate- ja tarvikeavustukset: spr.nurmijarvi@gmail.com

Rajamäen vaate- ja tarvikeavustukset: spr.rajamaki.vaateapu@gmail.com SPR:n Rajamäen osastolla on hyvä valikoima koon mukaan lajiteltuja vaatteita ja jalkineita.

Nurmijärveläiset ovat lahjoittaneet ukrainalaisille mm. vaatteita. Avustuksia tarvitsevat ukrainalaiset voivat hakea vaatteita ja muita tarvikkeita Omppulinnan Ukraina help center Nurmijärvi –toimipisteeltä. Nurmijärven kiittää kaikkia lahjoituksen antaneita!
Takaisin listaukseen