Ajankohtaista

Katujen kunnossapito, Liikenne, luonto

Tienvarsien niittotyöt käyntiin tällä viikolla

10.6.2024

Katujen luiskien ja risteyksien näkemäalueiden niittotyöt alkavat tällä viikolla, heti sen jälkeen, kun vaalimainokset on saatu korjattua pois. Niiden arvioidaan valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä. Toisen kerran niittoja tehdään elokuun puolivälin tienoilla.

Tienvarsien niitoilla parannetaan tiellä liikkujien turvallisuutta, kun niitoilla aikaansaadaan esteetön näkyvyys. Tiellä liikkujilla on tällöin parempi mahdollisuus reagoida esimerkiksi tielle pyrkiviin eläimiin. Niitetty piennar edistää lisäksi kasvien monimuotoisuutta, ja näyttää myös siistiltä.

Työ etenee järjestyksessä Kirkonkylä, Klaukkala, Rajamäki ja Röykkä. Muut hoitonurmikoiden niitot ovat jo käynnissä.

Niittoetäisyys riippuu tien hoitoluokasta ja se on määritelty tiekohtaisesti jokaisen tien kohdalla. Esimerkiksi valta- ja kantateillä niitto tehdään vähintään neljän metrin etäisyydellä päällysteen reunasta, ja kevyen liikenteen väylillä ja muilla teillä etäisyys on kaksi metriä.

Työkoneet aiheuttavat väistämättä hetkittäistä melu- ja pölyhaittaa ympäristölle. Työkoneet työskentelevät liikenteen seassa, minkä takia muiden liikkujien on hyvä ottaa ne huomioon, jotta vaaratilanteita ei synny.

Takaisin listaukseen