Nurmijärvi-lehti 3/2022

Pääkirjoitus

Klassikkoreseptejä syksyyn

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä

Omenapiirakkasesonki on alkamassa ja kaivoin jälleen esiin sen aidon ja oikean reseptin, joka löytyy tietenkin seitsemännen luokan Keitämme ja Leivomme -oppikirjasta. Klassikkoreseptit ovat ihania, koska niihin liittyy onnistumisen kokemuksia, makumuistoja ja monesti myös hyviä hetkiä muiden seurassa.

Tämä syksy tarjoaa pitkästä aikaa mahdollisuuden toteuttaa klassikkoreseptejä myös tekemisten ja aktiivisuuden suhteen. Jumppareput ja nuottikassit voi pakata entiseen malliin, kun pandemiatilanne ei enää estä harrastusten aloittamista, tapahtumia, kulttuurinautintoja tai muutakaan tavanomaista tekemistä. Tästä lehdestä löydät lukuisia ideoita ja vinkkejä, joista voit rakentaa juuri sinulle sopivan reseptin syksyyn.

Päätöksenteossa eletään talousarvion aikaa ja klassikkoreseptin aineksia on sielläkin ilmassa, kun edessä on tiukkoja talousarviopäätöksiä, sekä investointeihin liittyviä kysymyksiä. Näitä avaa tässä lehdessä uusi talousjohtajamme Erno Kontio.

Nurmijärvellä klassikkoon kuuluu toki osana ilmiö. Tässä lehdessä esittelemme ilmiöntekijät-henkilöstötyötämme sekä ilmiöntekijöitämme, kuten Eeva-opon, uuden teknisen johtajamme Juhan sekä varhaiskasvatuspäällikkömme Mariannan. Ja koska ilmiön ytimessä on kasvu ja rakentuminen, tässä lehdessä on tietoa mm. Vanha-Klaukan tonttien myynnistä, uusitusta pääkirjastosta, Rajamäen kampuksen suunnitelmista, Lepsämäntien hankkeesta ja uudesta jalankulku- ja pyörätiestä Klaukkalantien varressa.

Hyvään reseptiin kuuluu aina jokin salainen ainesosa. Nurmijärvellä se on tänä syksynä mielen hyvinvointi. Aleksis Kiven kuoleman 150-vuotismuistovuotta vietetään teemalla Minä Elän. Merkkivuoden kunniaksi Kivikuu tarjoaa runsaasti kulttuuritapahtumia ja lisäksi upeita hyvinvointiin liittyviä luentoja. Filosofi Esa Saarinen tulee puhumaan inspiraatiosta ja positiivisuudesta, sosiaalipsykologi Janne Viljamaa jaksamisesta paineiden keskellä ja professori Minna Huotilainen tarjoaa apua kuormittuneiden aivojen hyvinvoinnille. Haastan myös kaikki mukaan hyvinvointivaellukselle Kiven synnyinkodilta kuolinmökille 17.9. – tästä lisää sivulla 44.

Iloista ja aktiivista syksyä kaikille!

Outi

Kirjoittaja on kunnanjohtaja Outi Mäkelä.