Nurmijärvi-lehti 2/2022

Pääkirjoitus

Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi tänä vuonna 150 vuotta ja sitä vietetään teemalla Minä elän!

Kivi syntyi Nurmijärvellä 1834 ja kuoli Tuusulassa 1872 vain 38-vuotiaana. Kiven elämän loppuaikaa leimasivat alkoholismi, toimeentulohuolet, julkisen arvostelun kohteeksi joutuminen, ahdistus ja mielenterveysongelmat. Aleksis Kiven syntymäpäivä on myös maailman terveysjärjestön WHO:n julistama maailman mielenterveyden päivä.

Minä elän! -teeman myötä Nurmijärven ja Tuusulan kunnat haluavat merkkivuoden kunniaksi kiinnittää huomiota elämään, koronasta toipumiseen, elämäniloa ja voimavaroja antaviin asioihin, elämän jatkumiseen tarvittavaan tukeen ja mielenterveyden hyväksi tehtävään työhön.

Tämän lehden myötä haastamme myös sinua huudahtamaan ”Minä elän!”. Tarjolla on pyöräilyviikkoa, viljelypalstoja, liikuntaa, kulttuuria, matkailua, kyläiltaa ja siivoustalkoita.

Koronavuosien aikana Nurmijärvi-ilmiö jälleen kiihtyi ja kuntaan on löytänyt paljon uusia asukkaita. Kunta on eri tavoin lisännyt viestintää siitä, minkälaista Nurmijärvellä on asua, harrastaa ja tehdä töitä. Seuraavilta sivuilta voit lukea uusimpia käänteitä kunnan kasvun näkymistä ja kaavoituksesta, sekä viestintätempauksista.

Esittelyssä on myös uunituore strategiamme, jonka laadintaan osallistumisesta haluamme lämpimästi kiittää teitä kaikkia! Yhdessä tekeminen on onnistunut koronasta huolimatta ja nyt kun strategiaa lähdetään käytännössä toteuttamaan, avointa vuoropuhelua jatketaan toimenpiteistä, tavoitteiden saavuttamisesta sekä vaikutuksista. Suuntaviitassamme lukee nyt: Nurmijärvi – paremman arjen ilmiö.

Yhteistyöterveisin,
Outi