Olohuone

Ikäihmisille ryhmätoimintaa ja tapahtumia Heikkarin palvelutalossa.

Olohuone-toiminta tarjoaa ikäihmisille ryhmätoimintaa – mukavaa yhdessä tekemistä musiikin, liikunnan ja kädentaitojen parissa sekä leppoisaa jutustelua ikätovereiden kesken. Ryhmät kokoontuvat Heikkarin palvelutalossa, osoitteessa Heikkarinkuja 4, Nurmijärvi .

Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Heikkarissa järjestetään noin kerran kuussa erilaisia tapahtumia.

Tulevista tapahtumista ja ryhmätoiminnasta kerrotaan Olohuone-Nurmijärven Facebook-sivulla, https://www.facebook.com/olohuonenurmijarvi.

Ryhmätoiminta

Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan niihin voi osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan.

Ryhmissä on palautteita ja mielipiteitä varten vihko, jonne jokainen voi kirjoittaa toiveita ja ideoita. Palautetta voi antaa suoraan myös ryhmän vetäjälle.

Äkillisistä muutoksista tai ryhmän peruuntumisesta kerrotaan ensisijaisesti Facebookissa sekä tilanteen äkillisyydestä riippuen ja mahdollisuuksien mukaan myös Heikkarin ilmoitustaululla.

Heikkarin palvelutalon tiloissa toimii Pirjon Pakarin pitämä kahvila, jossa tarjolla on lounasta ja erilaisia kahvilatuotteita. Kahvila on avoinna ma-pe klo 8.30–14.30.

Maanantaina

Musiikkiryhmä klo 14–15

Ikäihmisten musiikkiryhmässä lauletaan yhdessä vetäjän johdolla. Ryhmää vetää kaksi koulutettua vapaaehtoistyöntekijää vuoroviikoin. Yhteislaulua myös pianon säestyksellä.

Laulut valikoituvat ryhmän käytettävissä olevien sanoitusten perusteella, ja ulkomuististakin lauletaan osallistujien toiveiden mukaisesti.

Tiistaina

Tuolijumppa klo 14–14.30

Tuolijumppaa ikäihmisille vetää kunnan liikunnanohjaaja. Vetreyttä ja liikettä – todellista terveysliikuntaa.

Käsityöryhmä klo 15–16

Käsityöryhmässä on tarjolla mukavaa yhdessä tekemistä samanhenkisten ikätovereiden kanssa. Ryhmässä virkataan, kudotaan ja tehdään erilaisia käsitöitä. Ota mukaan oma käsityö.

Ryhmän vetäjänä toimii koulutettu vapaaehtoistyöntekijä.

Keskiviikkona

Kädentaidot-ryhmä klo 9–10.30

Kädentaito-ryhmässä tehdään erilaisia kädentaitoihin liittyviä, osallistujien omia, itse tuomiaan töitä, kuten keskeneräisiä käsitöitä, erilaisia askartelutöitä tai tavaroita, joita haluaa tuunata esimerkiksi toiseen käyttötarkoitukseen.

Ryhmän toiminta on alussa, ja sitä tullaan kehittämään toiveiden mukaisesti ja resurssien raameissa. Palautetta ja ideoita kannattaa kirjoittaa ryhmän vihkoon tai antaa suoraan ryhmän vetäjälle.

Ryhmän vetäjänä toimii koulutettu vapaaehtoistyöntekijä.

Olohuone-toiminta

Olohuone-toiminta tulee jatkumaan Heikkarin palvelutalolla, ja se laajenee kevään 2023 aikana myös Klaukkalaan. Tämän mahdollistaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n avustus (383 400 euroa) Nurmijärven Onnenkimpale ry:lle vuosille 2023–2025 ikäihmisten yksinäisyyden vähentämiseksi kohtaamispaikkatoiminnan keinoin.  

Lisätietoa Olohuone-toiminnasta:

  • olohuone@onnenkimpale.fi
  • puh. 040 754 1880