Olohuone

Ikäihmisille ryhmätoimintaa ja tapahtumia Heikkarin palvelutalossa.

Olohuone-toiminta tarjoaa ikäihmisille ryhmätoimintaa – mukavaa yhdessä tekemistä musiikin, liikunnan ja kädentaitojen parissa sekä leppoisaa jutustelua ikätovereiden kesken. Ryhmät kokoontuvat Heikkarin palvelutalossa, osoitteessa Heikkarinkuja 4, Nurmijärvi .

Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Heikkarissa järjestetään noin kerran kuussa erilaisia tapahtumia.

Tulevista tapahtumista ja ryhmätoiminnasta kerrotaan Facebookissa, Olohuone-Nurmijärvi -sivulla, https://www.facebook.com/olohuonenurmijarvi, ja ajoittain myös Nurmijärven Uutisissa. Tietoa ryhmätoiminnasta on jaettu paperisena mainoksena myös esimerkiksi terveyskeskukseen, kirkonkylän apteekkiin ja kirjastoon.

Ryhmätoiminta

Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan niihin voi osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulujen mukaan.

Ryhmissä on palautteita ja mielipiteitä varten vihko, jonne jokainen voi kirjoittaa toiveita ja ideoita. Palautetta voi antaa suoraan myös ryhmän vetäjälle.

Äkillisistä muutoksista tai ryhmän peruuntumisesta kerrotaan ensisijaisesti Facebookissa sekä tilanteen äkillisyydestä riippuen ja mahdollisuuksien mukaan myös Heikkarin ilmoitustaululla.

Heikkarin palvelutalon tiloissa toimii Pirjon Pakarin pitämä kahvila, jossa tarjolla on lounasta ja erilaisia kahvilatuotteita. Kahvila on avoinna ma-pe klo 8.30–14.30.

Maanantaina

Seniorimuskariryhmä klo 10–10.45

Seniorimuskariryhmässä lauletaan, liikutaan, soitetaan ja kuunnellaan levyjä yhdessä kirkonkylän avoimen päiväkodin lasten kanssa. Tarjolla siis

• yhdessä tekemistä – laulua, soittoa ja liikuntaa

• ikivihreitä sävelmiä – muistelmia ja tarinoita

• virkistäytymistä ja iloa – lasten ja ikätovereiden kohtaamisista

Järjestäjänä ja ryhmän vetäjänä Nurmijärven Opisto.

Ryhmän viimeinen tapaamiskerta vuonna 2022 on maanantaina 28.11.

Musiikkiryhmä klo 14–15

Ikäihmisten musiikkiryhmässä lauletaan yhdessä vetäjän johdolla. Ryhmää vetää kaksi koulutettua vapaaehtoistyöntekijää vuoroviikoin. Yhteislaulua myös pianon säestyksellä.

Laulut valikoituvat ryhmän käytettävissä olevien sanoitusten perusteella, ja ulkomuististakin lauletaan osallistujien toiveiden mukaisesti.

Ryhmän viimeinen tapaamiskerta vuonna 2022 on maanantaina 5.12.

Tiistaina

Tuolijumppa klo 14–14.30

Tuolijumppaa ikäihmisille vetää kunnan liikunnanohjaaja. Vetreyttä ja liikettä – todellista terveysliikuntaa.

Ryhmän viimeinen tapaamiskerta vuonna 2022 on tiistaina 29.11.

Käsityöryhmä klo 15–16

Käsityöryhmässä on tarjolla mukavaa yhdessä tekemistä samanhenkisten ikätovereiden kanssa. Ryhmässä virkataan, kudotaan ja tehdään erilaisia käsitöitä. Ota mukaan oma käsityö.

Ryhmän vetäjänä toimii koulutettu vapaaehtoistyöntekijä.

Ryhmän viimeinen tapaamiskerta vuonna 2022 on tiistaina 13.12.

Keskiviikkona

Kädentaidot-ryhmä klo 9–10.30

Kädentaito-ryhmässä tehdään erilaisia kädentaitoihin liittyviä, osallistujien omia, itse tuomiaan töitä, kuten keskeneräisiä käsitöitä, erilaisia askartelutöitä tai tavaroita, joita haluaa tuunata esimerkiksi toiseen käyttötarkoitukseen.

Ryhmän toiminta on alussa, ja sitä tullaan kehittämään toiveiden mukaisesti ja resurssien raameissa. Palautetta ja ideoita kannattaa kirjoittaa ryhmän vihkoon tai antaa suoraan ryhmän vetäjälle.

Ryhmän vetäjänä toimii koulutettu vapaaehtoistyöntekijä.

Ryhmän viimeinen tapaamiskerta vuonna 2022 on keskiviikkona 14.12.

Olohuone-hanke

Hankkeen tavoitteina ovat ikäihmisten yksinäisyyden vähentäminen, syrjäytymisen ennaltaehkäisy, oman toimijuuden vahvistaminen ja mielekäs elämä ikääntymisen eri vaiheissa.

Olohuone-hankkeessa mukana ovat Nurmijärven kunta, Nurmijärven Onnenkimpale ry, Nurmijärven seurakunta, alueella toimivat järjestöt ja yhdistykset sekä muut toimijat, kuten oppilaitokset ja yritykset.

Hankkeen taustalla ovat valtakunnallinen hanke Eloisa ikä -avustusohjelma sekä Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen hanke.