Ajankohtaista

Kiinteistöt, Koulutus, Lapset, Opetus ja koulutus, Palveluverkkotyö, Sisäilma, Tilakeskus

Syrjälän koulun tilanne huonontunut – valmistelussa etenemissuunnitelma, jolla taataan turvallinen oppimisympäristö

9.11.2023

Syrjälän päiväkodin ja koulun tiloissa on suoritettu terveystarkastus 27.10.2023 Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveystarkastajan toimesta. Tarkastuksessa todettiin, että koulun tilanne on huonontunut koululle asennetuista ilmanpuhdistimista ja alapohjan kuivatusjärjestelmästä huolimatta.

Jo aiemman näkemyksen mukaan rakennuksen kunto on ollut huono, eikä sitä ole nähty perustelluksi peruskorjata. Nyt valmistunut terveystarkastus antaa kuitenkin lisätietoa rakennuksen huonosta kunnosta ja tilanteen kiireellisyydestä. Raportti julkaistaan torstaina 9.11. Nurmijärven kunnan sisäilma-teemasivulla nurmijarvi.fi/sisailma.

Kunnan tavoitteena on taata turvalliset tilat Syrjälän koulun oppilaille sekä henkilökunnalle mahdollisimman nopeasti. Kunnassa toteutetaan parhaillaan vaihtoehtotarkastelua yhteistyössä ympäristötoimialan ja sivistys- ja hyvinvointitoimialan kesken. Tarkastelussa selvitetään eri vaihtoehtojen positiiviset ja negatiiviset puolet.

Lyhyen aikavälin etenemissuunnitelma Syrjälän koulun osalta on valmis tammikuussa 2024. Siitä järjestetään infotilaisuus huoltajille ja henkilökunnalle heti etenemissuunnitelman valmistuttua. Asiasta tiedotetaan myös Wilman välityksellä.

Pidemmän aikavälin ratkaisut Syrjälän koulun osalta tehdään osana Klaukkalan minipalveluverkkopäätöksiä alkuvuodesta 2024.

Takaisin listaukseen