Ajankohtaista

Kiinteistöt, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Sisäilma, Tilakeskus

Syrjälän koululaisille ja eskareille tulossa väistötilat – hankinta toteutetaan kiireellisenä

22.11.2023

Nurmijärven kunta hankkii Syrjälän koulun ja esiopetuksen tarpeisiin väistötilat. Hankinta toteutetaan kiireellisyydestä johtuen suorahankintana. Väistötilat saadaan käyttöön tämän hetken arvion mukaan elokuun alussa 2024. Väistötilat sijoitetaan Syrjälän koulun hiekkakentälle. Huoltajille järjestetään infotilaisuus väistötiloista tammi-helmikuussa heti väistötilojen toimittajan ja tarkan aikataulun selvittyä.

Syrjälän päiväkodin ja koulun tiloissa on suoritettu terveystarkastus 27.10.2023 Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveystarkastajan toimesta. Tarkastuksessa todettiin, että koulun tilanne on huonontunut koululle asennetuista ilmanpuhdistimista ja alapohjan kuivatusjärjestelmästä huolimatta. Raportti on julkaistu torstaina 9.11. Nurmijärven kunnan sisäilma-teemasivulla nurmijarvi.fi/sisailma.

Punatiilinen Syrjälän koulu, jonka edustalla kävelee mies.

Jo aiemman kunnan näkemyksen mukaan rakennuksen kunto on ollut huono, eikä sitä ole nähty perustelluksi peruskorjata.

”Tuore terveystarkastus antoi kunnalle lisätietoa rakennuksen huonosta kunnosta ja tilanteen kiireellisyydestä. Toteutimme yhteistyössä ympäristötoimialan ja sivistys- ja hyvinvointitoimialan kesken etenemissuunnitelman, jossa tultiin siihen lopputulokseen, että Syrjälän koulun ja esiopetuksen tarpeisiin hankitaan väistötilat. Tämä toteutetaan mahdollisimman nopeasti, jotta voimme taata turvalliset tilat oppilaille sekä henkilökunnalle. Tavoitteenamme on, että syyslukukausi 2024 voidaan aloittaa väistötiloissa”, Nurmijärven kunnan tilakeskuksen päällikkö Pasi Kivelä sanoo.

Suunnitelmassa suurin osa opetuksesta toteutetaan väistötiloissa. Suunnitelmaan sisältyy myös koulun korjaustoimenpiteitä, joiden tavoitteena on mahdollistaa jatkossa ruokailusalin, liikuntasalin sekä teknisen työn tilan hyödyntäminen. Kunta on esitellyt etenemissuunnitelman Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveystarkastajalle.

”Nurmijärven kunnan etenemissuunnitelmasta on keskusteltu terveystarkastajan kanssa ja suunnitelma vaikuttaa hyvältä. Sen avulla voidaan poistaa terveyshaittaa aiheuttava olosuhde määräajan puitteissa”, terveystarkastaja Pia Gummerus kommentoi.

Nurmijärven kunnan sivistysjohtaja  on tyytyväinen siihen, miten haastava tilanne ratkaistaan.

”Väistötilojen hankinta Syrjälään on selvityksen perusteella paras mahdollinen ratkaisu. Olen tyytyväinen siihen, että saamme syksyksi henkilökunnalle ja lapsille terveelliset tilat. Tiedän, että aikataulu on haastava mutta mahdollinen”, Hirvonen kertoo.

Infotilaisuus väistötiloista järjestetään huoltajille tammi-helmikuussa 2024

Väistötilaratkaisusta järjestetään infotilaisuus huoltajille ja henkilökunnalle heti väistötilojen toimittajan ja tarkan aikataulun selvittyä tammi-helmikuussa. Asiasta tiedotetaan myös Wilman välityksellä ja kunnan kotisivuilla tarkemmin alkuvuodesta 2024.

Klaukkalan minipalveluverkon eteneminen

Pidemmän aikavälin ratkaisut Syrjälän koulun osalta tehdään osana Klaukkalan minipalveluverkkopäätöksiä alkuvuodesta 2024.

Takaisin listaukseen