Ajankohtaista

Kaikki, Lapset, Liikunta, Tapahtumat

Suuri keppihevoskilpailu Nurmijärvellä la 21.5.

16.5.2022

Nurmijärven ensimmäiset keppihevosten estekilpailut järjestetään Kirkonkylän liikuntapuistossa lauantaina 21.5.2022 klo 9-30-13.30. Kilpailuun osallistuu 100 alakoululaista kilpailijaa kolmessa eri luokassa.

Keppihevosharrastus on suosittua puuhaa ympäri Suomen ja niin myös Nurmijärvellä. On arvioitu, että keppihevosharrastajia on Suomessa yli 10 000 ja määrä kasvaa jatkuvasti. Keppareilla ratsastetaan niin pienissä kaveriporukoissa kuin isommissakin ryhmissä. Rajamäen koululla toimii 6-luokkalaisen keppariharrastajan vetämä 20 lapsen kepparikerho, jossa harjoitellaan esteratsastusta.

Syksyisin ja keväisin järjestetään Nurmijärven kunnan ja Nurmijärven Opiston toimesta harrastusiltapäivätoimintana kepparikerhoja, joissa valmistetaan oma hevonen. Kuluneen lukuvuoden aikana omia ratsuja on valmistettu neljässä alakoulussa, Klaukkalan, Rajamäen, Lepsämän ja Maaniitun kouluissa. Idea järjestää Suuri kepparikilpailu on lähtenyt näiden kerhojen lasten yhteisestä toiveesta saada omat kilpailut Nurmijärvelle.

Kilpailuun on kutsuttu kaikki Nurmijärven alakoululaiset. Kilpailuluokkia on kolme: 1.–2. lk., 3.–4. lk. ja 5.–6. lk. Esteiden korkeus radalla riippuu kilpailijan iästä, vanhempien lasten sarjoissa on esteet korkeammalla kuin nuorempien. Esterata on suunniteltu yhdessä Rajamäen kepparikerhon lasten kanssa. Kilpailun järjestävät Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut ja Nurmijärven Opisto.

Suuri kepparikilpailu 2022 lauantaina 21.5.2022 klo 9.30–13.30.  Nurmijärven Kirkonkylän liikuntapuisto, Suojalantie 2, Nurmijärvi

Takaisin listaukseen