Ajankohtaista

Tapahtumat

Suomen älykkäin maastoestejuoksukilpailu Lande Race kisattiin Klaukkalassa

3.5.2024

Suomen älykkäimmäksi nimetty maastoestejuoksukilpailu Lande Race kilpailtiin 27.4. Klaukkalassa. Kilpailussa oli aikuisille kaksi sarjaa: kilpasarja ja elämyssarja. Kilpasarjaan osallistui 98 osallistujaa ja elämyssarjaan 161 osallistujaa. Lisäksi tapahtumassa järjestettiin lapsille oma sarja Lande Race Kids, jossa oli kaikkiaan 32 osallistujaa. Järjestäjien mukaan osallistujat olivat ympäri Suomea, suurin osa pääkaupunkiseudulta ja naapurikunnista, mutta osa kisaajista oli saapunut Iitistä, Mikkelistä, Vaasasta, Tampereelta, Kouvolasta ja Oulusta asti.

Lande Racea pääsi seuraamaan niin reitin varrelta kuin päätapahtumapaikalta Ylisjoen tilalta. Järjestäjät arvioivat tapahtuman yleisömääräksi noin 500.

Kilpasarjan voittajiksi selviytyi Tuulitien välähdys –joukkue kokonaisajalla 1:22:02. Hopealle ylsi Siskonmakkarat ajalla 1:32:21. Katsomosta seurannut kunnan epävirallinen kisaseuraaja arvosti hopeajoukkueen teemaan sopivaa kisapukua. Hopeasta käytiin kova mittelö, sillä pronssille saapui Linnoitusviikingit vain hieman yli puolen minuutin välillä hopeajoukkueeseen. Linnoitusviikinkien kokonaisaika oli 1:32:56. Voit tutustua kisojen tuloksiin Lande Racen kotisivuilla.

Kunnan kisaedustajan arvion mukaan niin osallistujat kuin katsojatkin tuntuivat hymyilevän ja nauttivan hauskasta tapahtumasta. Mutta, mitkä ovat tapahtumanjärjestäjän tunnelmat?

”Fiilikset on hieman väsyneet, tiukan rutistuksen jälkeen, mutta kohtuu tyytyväiset. Iloisia osallistujia oli mukava nähdä ja mieltä lämmittäviä palautteitakin on tullut! Monenlaista oppiahan tästä jälleen tuli, joten taas olemme entistä parempia tapahtumajärjestäjiä”, Heli Korhonen kertoo.

Päästäänkö ensi vuonnakin Nurmijärvellä kilpailemaan Lande Racessa?

”Todennäköisesti tapahtuma järjestetään ensi vuonnakin, aivan varmaksi ei uskalla luvata”, Korhonen sanoo.

Kuvat: Studio Iiris

Takaisin listaukseen