Ajankohtaista

Asuminen, Nurmijärven Vesi, Vesihuolto

Suojaa vesimittari ja -putket jäätymiseltä

2.1.2024

Olethan suojannut talon vesimittarin ja vesiputket? Tällä viikolla on luvassa paukkuvaa pakkassäätä, joka voi jäädyttää vesimittarin ja -putket. Jäätyminen voi aiheuttaa niiden halkeamisen ja sitä kautta veden pääsyn talon rakenteisiin. Kustannukset menevät kiinteistön omistajan pussista.

Vahingoilta välttyäkseen vesimittari ja vesiputket kannattaa eristää hyvin ja varmistaa, että vesimittaritila on tarpeeksi lämmin. On hyvä myös tarkistaa, ettei pakkanen pääse sisään teknisen tilaan esimerkiksi ilmanvaihtoventtiilien kautta. Väliaikainen lämmitys kannattaa tehdä myös rakenteilla olevaan taloon, joka on jo liitetty vesijohtoverkostoon.

Kovien pakkasten aikana voi jättää vesihanan tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää veden hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi. Jäätymiselle riskialttiiseen paikkaan voi myös asentaa eristettyä, sähkövastuksella varustettua putkea ehkäistäkseen veden jäätymisen.

Jos mittari on jäätynyt, katkaise vedentulo vesimittariventtiilistä ja ota yhteyttä Nurmijärven Veteen, joko virka-aikana kunnan vaihteen p. 09 250021 kautta tai Veden vikailmoitusnumeroon 09 879 7112. Jos epäilet putken olevan jäässä, jätä sulatustyö ammattilaisille. Sulatustöitä tekevät yksityiset putkiyritykset.

Korjaus 3.1.2024. Nurmijärven Vesi ei tee sulatustöitä, vaan yksityiset putkiyritykset.

Takaisin listaukseen